fredag, februari 17, 2012

Fylltrattar och andra!

När jag kom upp till Farsta centrum i dagens vårväder så var det inte bara fåglarna som kvittrade. Nej då, det satt en annan sorts "fåglar" på sofforna överallt med burkar i sina händer.
Dricker för övrigt inte alkoholister brännvin längre? I min ungdom så var det starkspriten som gällde ute på bänkarna och i backarna.
Nå,det kanske blir billigare att berusa sig på öl! Dagens datum bestämde nog varför det var så många män med kassar idag. Redan i slutet av 70-talet när jag arbetade på "bolaget" så kunde vi se på kunderna och köerna vad det var för dag.
Pension, barnbidrag, sossbidrag osv, pensionärerna hade bråttom och stod utanför dåvarande Folkets Park i Malmö minst en kvart i förväg för att få bra plats i kön. Jag undrar än idag varför de hade så bråttom?


När jag kom in i Farsta center så stod tre män med tidningar och namninsamlingslistor i händerna. Idag har de det bra med att fått tillstånd och stå inne med sina kommunistiska tidningar. 
Annat var det i slutet på 60-talet och även  i början på 70-talet. Då fick man stå långt från ingångarna till affärerna annars skickade de vakter eller polis på en.
I Torshälla utanför Domus så var det alltid bråk med föreståndaren. Han hävdade alltid att vi störde kunderna. Han hotade  med polisen så jag drog mig bort tio meter så att han gick in igen, sen flyttade jag fram mina positioner återigen.
Nu var det Rättvisepartiet Socialisterna som stod där, en liten gruppering av Trotskymodell som inte kan finna sig hemma varken hos Vänsterpartiet eller Socialistiska Partiet (även Trotsky).
Dessa bägge verkligt små partier har kämpat i motvinden i många år men är fortfarande promillepartier som anser sig sitta inne med "sanningen"!
Blir de för många hundra medlemmar så spricker de ofta,det går sällan att idka demokrati.
Därvidlag skiljer de sig inte från de nationella partierna, de splittras också när de blir hundra medlemmar fler. Detta är något historiskt som alltid har följt med dessa partibildningar.
Den erfarenhet jag har från alla dessa grupper säger mig att alldeles för många varken kan eller vill  ta till sig andra människors åsikter.De lyssnar inte utan de talar rakt ut och respekterar inte andra. De har ju rätt!
Därför säger jag numera, de har mer gemensamt med Jehovas vittnen än vad de förstår själv.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate