tisdag, februari 21, 2012

Dagens polisärende!

"Sundsvall. En 27-årig patient som bedöms vara farlig har rymt från rättspsykiatriska kliniken i Sundsvall. Mannen dök aldrig upp efter en permission i fredags, uppger lokala medier.
Polisen har ordnat skyddat boende åt två vårdare eftersom de blivit hotade av 27-åringen. Mannen lider av en allvarlig psykisk störning och beskrivs som mycket verbal, 165 centimeter lång och klädd i mörk jacka, ljusa byxor och mörka skor." AB 2012-02-21

Efter kvinnomordet i Malmö så blir man ju inte förvånad över alla dessa svängdörrar i häkten och mentalsjukhus.
Mördaren i Malmö hade redan plågat sin hustru och blivit dömd till ett års fängelse men blivit släppt fri i avvaktan på innställelse för  straffet.
Så gick det som det gick.El- fotbojor används knappt i vårt land talade de om i massmedia , ingen kan ge något vettigt svar  om all den teknik som finns så att ev. våldsmän skulle kunna stoppas.


Artikeln från Sundsvall reser ju också många frågetecken. OM han nu är så farlig och dessutom mordhotat två vårdare VARFÖR får han då permis?

I kvällens  program  "Veckans brott" så var rikspolischefen i studion och blev tvungen att hålla med Leif GW Persson om att vissa brott inte utreds som de ska.Polisen hade alltså fullt med DNA-träffar utan att göra något åt detta i många brottsfall. I princip visste de vilka gärningsmännen var men la ner fallen!
Polisen löser färre brott idag än för 40 år sedan trots oerhört bättre tekniska förutsättningar.
Då är vi tillbaka på frågan om lagen från år 2000 där det stipuleras att brottslingar som redan har nått upp till en viss "kvot" av brott ska gå "fria" från mer straff.

Hur kan någon just.minister skriva på något sådant? Hur kunde riksdagen ta ett sådant beslut? År 2000 satt det en socialdemokratisk regering!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate