tisdag, augusti 24, 2010

Sverige , ett land med godhjärtade eller godtrogna politiker?

Under åren 2008-9 så var 26 % av alla elever på våra högskolor och universitet utländska elever. Det innebär enligt Högskoleverket att ca 24300 personer kom från andra länder för att studera GRATIS här. Ja, du läser rätt!
Ingen avgift, inga förpliktelser. Kostnaden beräknas till ungefär 500 miljoner om året.

Denna typiska socialdemokratiska politik ska nu brytas och avgift ska tagas ut av respektive skola. Dessutom ska man försöka att få studenter att stanna kvar och arbeta här i ett par år.

I skenet av sjunkande pensioner för oss som byggt landet och försakat mycket så låter detta förslag rimligt. Ingen vet ur vilka omständigheter dessa elever kommer från, rika eller fattiga? Sverige kanske under de senaste 50 åren har utbildat unga rika elever vilka själv hade kunnat bekosta sina studier?
Räknekunniga kan ju räkna ut vad kostnaden har varit under femtio år för svenska folket!

Nu ser jag i tidningen att Ylva Johansson från (S) gnäller över det här liksom vänsterns Dinamarca. Jo,jo ,de tjänar ju bägge stora pengar och behöver inte leva som vi pensionärer måste göra. ( Ylva fd kommunist taxerar fortfarande för ca 900.000 om året trots att hon inte är minister längre.)

Så fort regeringen ska genomföra något så gnälls det , de är inte vana att sitta vid sidan om och då vet de inte hur de ska förhålla sig till nya förslag.
Det är mycket nyttigt att stiga av från taburetterna och tvingas att vara i opposition. Där ska de vara i fyra år till anser jag , detta för att vår demokrati ska tillfriskna.
Det är osunt när ett parti sitter för länge i regeringsställning med allt vad detta för med sig. (Vänskapskorruption,svågerpolitik,ärvda ämbeten m.m.)

Sverige har en lång tradition att gödsla med våra skattepengar detta pga av den höga skatt vi alltid haft och har.SIDA har under årens lopp fungerat på samma sätt som utbildningsväsendet, delat ut pengar till höger och vänster.Korrupta politiker har låtit bidragen gå direkt in på sina privata konton eller det värsta var när Sverige höll Castro under armarna. Oficiellt skulle stödet gå till Kubas skolor men Castro kunde då föra krig i Angola med 40.000 beväpnade soldater.

De som nu kritiserar att Sverige på FN:s uppdrag är i Afghanistan höll tyst på den tiden när Castro kunde härja i Angola på kommunisternas sida. (Pierre Schori)

Det är bra att FP och regeringen fortsätter att röja upp inom skolans värld. Det vore förfärligt om vi skulle få tillbaka den gamla flumskolan i och med  höstens val!

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/fp-jobblofte-ska-ge-fria-studier_5177839.svd 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate