fredag, februari 05, 2010

Frän kritik mot mordutredningen ang. Anders Eklund

"Hade utredningen av Pernilla-mordet i Falun år 2000 skötts ordentligt, kunde Anders Eklund ha gripits långt innan han mördade Engla Höglund. Utredningen har förbluffande brister, enligt professor Leif GW Persson, som idag presenterade Rikspolisstyrelsens granskning."


Rikspolischefen Bengt Svensson säger att åren omkring år 2000 hade Sverige dåligt med resurser inom polisen. De var för få och ofta inte utbildade som de skulle ha behövt. Svensson betonar dock att Sverige idag har mycket,mycket bättre resurser.

Vem kommer inte ihåg de socialdemokratiska regeringarnas njugghet mot att anställa fler poliser. Alla med några år på nacken minns när man sparkade nästan all civil personal och poliser fick ta över deras arbete inomhus ofta som rena skrivbiträden.


Den borgeliga aliansen gick till val på att man skulle utbilda fler poliser och man har hållit detta vallöfte med råge. Tusentals nya poliser får nu arbete runt om i landet. Här i Stockholms söderorter har man öppnat fem nya polisstationer senaste tiden.
Om de rödgröna kommer till makten så kan man undra vad som händer med polisutbildningen?


Reinfeldts regering har också skärpt lagarna vad gäller våldsbrott och man ska även skärpa lagen vad gäller människohandel. Detta är också på tiden.
När Bodström satt i regeringen så var han drivande i alla frågor om att vi skulle övervakas och han var den som fick EU att anta en massa dåliga lagar tex om att telebolagen måste lagra alla samtal lång tid till dyra kostnader för konsumenterna. Vi får betala för att övervakas! Reinfeldt har ej skrivit under på denna EU-lag så nu har Sverige bötfällts av EU.
Nya ministern för Sverige i EU, Cecilia Malmström har flaggat för att hon vill att denna lag ska ändras.
Socialdemokraterna angrep här om kvällen nya ministern Birgitta Olsson därför att hon inte stödde FRA-lagen från början. Bra,nu vet vi hur sossarna ställer sig till denna lag som de ibland i propagandan säger sig ska avskaffa.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate