lördag, januari 09, 2010

Pensionsdebatt i Aftonbladet

Idag publicerade AB en artikel med ett snyftreportage om hur svårt vi pensionärer kommer att få det efter den sk sänkningen av pensionen. ett faktum som de inte talar om är att vi fick ett rejält påök förra året. I mitt fall ca 500 kronor mer i månaden. Nu trixar man till det med avdrag av pension men samtidigt ett större avdrag på deklarationen. Jag får alltså en sänkning med ca 350 kronor. Nå, visst kan man gnälla men att påstå att man inte kommer att klara sig är på ren svenska skitsnack. Hur klarade man sig för två år sedan-fem år sedan?
Ibland så suckar jag över hur tidningen AB planterar artiklar som verkligen balanserar på gränsen till lögn allt bara för att det är val i år.Sedan tar jag mig åt pannan över denna blindhet vissa har."Högern" hit och dit precis som om sossarna skulle vara snövita i sin politik. Under sosseregeringarna så har kommunal haft svårt med sina avtal men under borgarna fick man det bästa avtalet någonsin. Vad säger det?
Ska man tala om orättvisa så är det  vi vilka har skaffat oss en liten privat pensionsförsäkring till ingen nytta.

Under alla åren så avstod jag 500 kr  från min dåliga lön för att idag se att just detta  gör att jag ej får bostadsbidrag. De som inte avstod något från sin lön, ja de får bostadsbidrag vilket gör att de kommer upp i samma kontantpension som den med privatpension.

Vi hjälper staten idag så att de slipper ge oss bostadsbidrag! Otack är världens lön !

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate