tisdag, september 08, 2009

Högerhat mot Obama

"Tonläget bland en del av Barack Obamas högerbelackare har blivit mycket gällt, ibland närmast hatiskt.
I den uppblossande debatten om Obamas skoltal förekommer beskyllningar om att presidenten har en plan för att indoktrinera oskyldiga skolbarn med socialistisk propaganda, att han försöker bygga upp en personkult kring sig själv som diktatorer som Kim Jong Il eller Saddam Hussein och att han likt en Hitler är på väg att ta över USA." (DN)

Roland Poirier Martinsson heter en man vilken skriver krönikor på Svd:s ledarsida. Han har bott många år i USA men har återvänt hit för att föra ut den konservativa läran från USA.
Kampanjen mot president Obama har startat där borta med buller och bång och det är väl närmast kufiskt att Roland P hänger på i måndagens Svd! Maskerat som en iaktagares skrivning men i sak samma kritik som yttersta högerns vulgärargument. "vad håller på att hända i vårt land" och så snack om att socialismen ska införas!

I alla år har högern snackat sig blå om "frihet"! Frihet att få bära vapen. Frihet att få köra MC utan hjälm och annat trams.

Sjukvårdsreformen som Clinton gick bet på attackeras nu av högern därför att presidenten vill införa en modifierad reform.
Poirier driver tesen att det "knappt är 50 miljoner som står utanför sjukvården" och så får han tillslut fram en siffra att det bara är 2 % som egentligen står utanför all försäkring. Resten är "ickeamerikaner" och rika som inte bryr sig!

Ingen ska inbilla mig att två presidenter sätter sin tilltro på pottkanten bara föra att införa ett system som inte har någon anhängare. När har förresten allmänna försäkringar blivit "socialism" ?

1 kommentar:

Anonym sa...

Allmänna försäkringar är inte socialism, men statsägda försäkrinsgbolag är ju det, åtminstone i begränsad utsträckning. Om det folkliga stödet och behovet är så massivt kan du ju fråga dig varför man inte inskaffat dessa redan.
Roland Poirier Martinsson

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate