måndag, september 21, 2009

Alkoholen skördar nya offer bland äldre!

Nya undersökningar om alkoholens verkningar bland befolkningen har nyligen publicerats. Det som är glädjande är att allt fler tonåringar säger nej till all form av alkohol.
Däremot så hanterar allt fler 65+ alkoholen dåligt. Kvinnor i mogen ålder uppvisar allt mer skador pga sitt drickande. Inre skador på njurar och lever samt fallskador rapporteras från olika sjukhus.

Det är min generation som började att åka på charterresor ner till Medelhavet i början av 60-talet och där upptäcka det dagliga vinet till maten. Många var de som tilltalades av dessa vanor och tog med sig dem hem.
Nu när man kan köpa sk "bag" med vin så dricks det mer än någonsin därför att konsumenten ser inte på samma sätt sin konsumtion. En flaska är tydligare när man kommit till hälften mot påsen idag.

När man kommer till pension så är det lättare att dricka eftersom man sällan har några tider att passa dagen efter. Har man dessutom inte några särskilda hobbys eller andra göromål så är det ju lättare att ta till drickandet som tidsfördriv.
Hur många har inte vittnat om pensionärernas drickande i byarna nere i Spanien där numera många svenskar bor.

Jag höll på att hamna i djupaste alkoholism när jag inte hade jobbet att gå till längre. Det är lätt att börja dricka redan på morgonen för "att komma igång"!
Ja, det har jag berättat om i tidigare bloggar så det hoppar jag över nu. Är ju nykter på snart 5:e året!

När myndigheterna nu ser att det kommer in fler och fler på sjukhusen med skador av alkohol då kommer diskussionen genast in på förbud! Det finns alldeles för många vilka alltid ropar på förbud i tron att det skulle hjälpa någon alkoholist att bli nykter. Du kan låsa in en alkoholist och tvinga honom (henne) till att inte dricka men lik f-b när personen kommer ut så bär benen direkt iväg till "bolaget"!

Gamla tiders torkar var bara stora misslyckanden. Jag minns att jag mötte en man på tåget ner till Malmö med en stor tung väska. Han bjöd mig på en sup och sen berättade han att hela väskan var full med brännvin. Varför?
Jo, han hade suttit på torken och hade blivit fri!
Ska man bli fri från alkoholen så måste denna frihet byggas upp inifrån. Tron på sig själv måste stärkas liksom tron på den allsmäktiges kraft!
Då kan man flytta berg! Det går till och med att gräva bort det stora berget som Mao sa på sin tid!

Nya vänner utan alkohol behövs också i ens liv så blir allting trevligare och lättare. Skaffa sig nya intressen genom kursverksamhet är ett bra exempel på hur man gå tillväga.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate