måndag, september 08, 2008

Ubuntu cola återigen!


Colakriget blir Rättvist!
Först i världen!

Ubuntu är (såvitt vi vet) världens första Fairtrade-certifierade cola. Den är gjord på Fairtrade socker från Kasintula i Malawi och Kaleya i Zambia och vann ett stort smaktest i England där den testsäljs och ska lanseras februari 2008. Alltså godare i dubbel bemärkelse kan man säga...

33% av Ubuntus vinst går till projekt i Afrika. Sockerodlarna i Kasintula tjänar sex gånger mer än landsgenomsnittet tack vare Fairtrade. Det innebär knappt 30 SEK om dagen, men räcker för att bo i riktiga tegelhus med elektricitet, ha rinnande vatten och att kunna sända barnen till skolan.

Barista är Ubuntus första exportmarknad. Även om det är kul att återigen vara först med Fairtradevaror (Vi var först i världen 2006 med Fairtrade syrup, före Engelsmännen t.o.m.) skulle vi helst se att du snart hittar Ubuntu lite överallt.
Visst kan cola-kriget behöva en ny dimension?

Barista Fair Trade Coffee tar inte mer betalt för Ubuntu än för vanlig läsk även om den är dubbelt så dyr i inköp. Vi tycker inte konsumenten ska betala mer för ett etiskt val, men hoppas du väljer oss lite oftare. Med lägre marginaler behöver vi ditt stöd för att fortsätta växa.

Ubuntu betyder "I am what I am, because of what we all are". Medmänsklighet...








Vi serverar Rättvisemärkt
© Barista Fair Trade Coffee

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate