onsdag, juni 18, 2008

Riksdagsmännen försöker att lura Svenska folket!

Den manöver som regeringen nu slog in på vad gäller FRA-affären lurar åtminstone inte mig.
FRA kanske tom. har sin stordator igång redan? Vem och hur gick det till när de fick pengar till denna investering??Hur mycket och när?
Frågor som är ytterst viktiga att få reda på eftersom sossarna sprider dimridåer. Det bör redan under deras regering beviljats pengar till FRA?

Jag upprepar en gång till och uppmanar andra till att börja tänka efter :"vad är det för samhälle vi vill ha"?

Vill vi verkligen ha ett kontrollsamhälle där staten kan kolla allt vad vi gör i våra liv.Det räcker nu!

Jag trodde verkligen inte att en borgeligt liberal regering skulle utsätta oss för denna förbannelse.
Att socialdemokratin vill ha ett kontrollsamhälle liksom övrig vänster, detta vet varenda tänkande människa eftersom det ligger i socialismens innersta väsen. Ska vi verkligen ha ett samhälle liksom DDR:s STASI?
Ska borgeliga partier som talar om individens frihet genomföra Europas värsta kontrollsamhälle? Något är sjukt och unket i denna affär , de döljer något för oss!



Ikväll röstade de borgeliga igenom det ruttna förslaget. Birgitta Olsson från FP var den enda som la ner sin röst.
Idag skrevs det historia med andra ord.Sverige avskaffade yttrandefriheten och meddelarfriheten per trådbunden uppkoppling.
Men som sagt var , om man vill avslöja något så får man ta andra kontakter. Terrorister och andra brottslingar har sedan länge insett att det inte går att använda sig av mail om man inte krypterar dem ordentligt. Statsapparaten slösar bort sina pengar i onödan med att bygga upp denna kontrollmaskin. Dessutom har det här redan givit Sverige vanrykte i världen,vi blir jämförda med olika diktaturstater med all rätt!
Vem och vilket IT-bolag vill satsa på Sverige nu?
SÄPO registrerade mig när jag skrev vanliga insändare i våra dagstidningar.Hemligt står det på dessa avsnitt i min akt vilken ni kan se här på min blogg i tidigare skrivningar. Hur blir det inte nu när olika mail fastnar och läses av någon klantig tjänsteman som lägger in dessa i en speciall folder.
Sedan när man har fått in några oskyldiga mail till i denna folder då får inte folk ett tu tre de jobb som de söker!

Nu har nog också myndigheterna lärt sig att inte göra och säga som de gjorde till mig på sin tid:"du borde ha fått det här jobbet men jag får inte anställa dig men jag vet inte varför"!

I och med det här så vidhåller jag vad jag sa tidigare, jag kommer ej att någonsin mer kunna rösta på något av de partier som står bakom denna nya äckliga lag!

3 kommentarer:

Anna Högrelius sa...

Nu blir det blank röst i framtiden från mitt håll. Sorgligt.

Anonym sa...

Hej
Vi tar åt oss dina åsikter och förstår din frustration. Den stora och livliga debatten om signalspaning har gjort klart hur viktig frågan om den personliga integriteten är för det svenska folket. Engagemanget som visas för frågorna, både i samhället i stort liksom inom Centerpartiet, vill vi ta vara på.

Centerpartiet brinner verkligen för den personliga integriteten och driver den på alla områden. Samtidigt har vi också alltid stått upp för att värna Sveriges säkerhet. Regering och riksdag måste göra en avvägning mellan å ena sidan sitt ansvar för att skydda landet och medborgarna från allvarliga yttre hot, och å andra sidan allas vår rätt till så lite intrång som möjligt i vår frihet och personliga integritet. Idag pågår spaning utan reglering, därför gjorde integritetsskyddskommittén klart att signalspaningen behöver regleras och vi accepterade en signalspaning som är strikt reglerad och noga kontrollerad.

När förslaget debatterades i kammaren i tisdags yrkade Fredrick Federley under ett replikskifte med försvarsminister Sten Tolgfors på att ärendet skulle återförvisas tillbaka till Försvarsutskottet. Dagen efter, i onsdags, röstade också Alliansen för att återförvisa ärendet till utskottet. Alliansen nådde en överenskommelse som innebar att utskottet i ett nytt betänkande gjorde avsevärda förstärkningar i skyddet av den personliga integriteten och av rättssäkerheten. Det var detta förslag som Riksdagen sedan röstade för i onsdags kväll.

Regeringen kommer att återkomma med en proposition till hösten, och under framarbetandet av den finns mycket god till för att komma fram till exakt hur den personliga integriteten bäst skyddas genom de nya förslagen, bland annat hur den domstolsliknande nämnden ska utformas. Den mer exakta utformningen av de nya förslagen kommer alltså inte att hastas fram. Det kommer att finnas tid för en helt vanlig remissrunda där berörda myndigheter, intresseorganisationer och andra får chansen att yttra sig.




Mer information finns på www.centerpartiet.se

Vänliga hälsningar
______________________________________________
Maud Klerby

Radikalen@live.se sa...

Men hallå Maud! Inser du inte att integriteten i denna fråga är en bisak. Diskutera istället hur ni skall undgå att ANDRA kommer åt den information som skall samlas in. Idag har FRA 650 anställda, och 250 till skall anställas. Hur skall ni förhindra att nån av dessa läcker eller att nån helt sonika hackar systemen? Kan en 13-åring ta sig in i Pentagon borde ju inte FRA vara nån Big Deal för en driven hackare. Dessutom har ni ju skapat ett alldeles utmärkt nytt mål att ta sig an för dessa herrar. Nä, skärpning nu för fan. Istället för att skydda Sverige skapar ni en säkerhetsrisk. Alla vet väl att terrorister etc. inte kommunicerar med okrypterad mail? Eller har riksdagen missat även detta i sin okunnighet?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate