tisdag, oktober 30, 2007

Sjukvården...

För precis en vecka sedan skrev jag ett mail till ett av Stockholms sjukhus,Sophiahemmet!
Detta är ett privatsjukhus och det finns fler privata här i denna huvudstad.En halvtimme efter att jag skickat mitt mail fick jag svar med ett telenummer jag skulle ringa."Kan du komma nästa tisdag" var frågan och tacksamt tog jag naturligvis emot detta erbjudande då mina problem hade blivit värre.En smärre operation behövdes!
När jag kom innaför dörrarna var jag där tidigt och möttes då av en äldre Sophiasyster som med ett leende frågade mig om hon fick hjälpa mig.
"Dit ska du gå " sa hon och hänvisade mig till rätt avdelning.
Inskrivningen gick till med samma typ av trevlig kvinna bakom ett skrivbord.
Att jag sedan fick komma in 20 minuter före utsatt tid var inte dåligt!
Van vid akuten i Malmö med ibland upp till 14 timmars väntetid vid akutfall så tycker man sig ha hamnat i himmelriket.
Trevlig läkare som utförde sitt arbete snabbt och utan minsta smärta hos mig.
Mina tre år i Stockholm har varit fantastiska på många sätt men just sjukvården o de trevliga människor jag mött där är underbart att få uppleva.
Som grädden på moset gick jag och vaccinerade mig mot flunsan och detta var gratis för mig som fyllt 65!

Nu till frågan varför sjukvården i Malmö fungerar så mycket sämre och varför personalen är så ogin och snäsig.Jag kan tyvärr uttala mig eftersom jag har haft en lång anställning i Malmö och bla inom sjukvården i många år.
Så mycket elände och otrevlig personal jag mött under dessa år.Om jag hade varit någon sorts razze så hade jag väl sagt att det var den dryga skånska mentaliteten som visar sitt rätta ansikte men jag har en annan förklaring.
Det finns för lite privata sjukhus att vända sig till,sjukhus där de känner att de måste vara rädda om sina patienter.Där de måste uppföra sig hyggligt så att patienten vill återkomma.En annan kultur mot de stora landstingsägda sjukhusen.På dessa "fabriker" så spelar det ingen roll vad man gör eller säger åt en vårdsökande, man måste ju anlita dem ändå!
I Stockholm har det privata sättet att behandla folk även fått insteg på andra sjukhus.Har varit på akuten på Södra sjukhuset och fått ett mycket bra mottagande och behandling.
Idag känner jag mig nöjd o glad även om det svider lite i såren!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate