söndag, oktober 28, 2007

Att läsa en daglig papperstidning


Jag har i hela mitt liv alltid haft en tidning i min brevlåda på morgonen.En vana som är helt otänkbar att bryta.Den dagliga tidningen representerar en livsstil som i alla länder framstår som proggessiv.Människor med daglig tidning är oftare bättre informerade om politik och samhälle.Olika livstilar får tex genom reportagets form bättre förståelse av läsaren.
Med andra ord,en människa med morgontidning blir snäppet mer allmänbildad.
Det klagas över att många unga idag vet så lite, att skolan brister osv.Men det kanske beror på att deras föräldrar aldrig har haft en daglig tidning som de har lärt sina ungdomar att läsa?
Även föräldrar med tidning får numera se att deras vuxna barn ej håller sig med en tidning.Något har inträffat i vårt samhälle och det är sannerligen inget steg framåt på upplysningens altare.
I andra länder kämpar folk för det fria ordet,journalister blir fängslade och dödade när de hävdar rätten till det fria ordet.
I vårt demokratiska samhälle bryr sig inte människorna om denna kamp i och med att de förkastar tidningen som källa för kunskap.
Det som är glädjande mitt i allt detta är att Svenska Dagbladet ökar sin upplaga år efter år.En mycket bra tidning som jag verkligen kan säga är en tidning som uppfyller alla mina krav på hur en tidning ska vara.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate