måndag, oktober 08, 2007

Nyheter i Stockholm idag......

Jag slår upp tidningen när jag sitter med min frukost. På sidan jag kommer in på så finns det tre hemska händelser men det överskuggande är att den sextonårige pojke vilken blev mishandlad av ett gäng på en fest är död nu.Hans skador var så svåra så inget fanns att göra och andningsmaskinen stängdes av.
Sen finns det två korta notiser om att "pojke knivhuggen på fest" samt "kvinna knivskar man i halsen"!

Vår tids ungdomar kan man nog kalla för den "sparkande" generationen tyvärr. Vi slogs också i min ungdom men "hederligt" om man kan säga så.Vi ansåg att det var fegt att slå o sparka på den som redan låg.

I lördags på t-banan här hemma så stod det ett gäng killar och gapade samt låtsades att slåss med mycket höga sparkar mot huvudet.Jag blev så illa berörd av att se dem eftersom jag visste att det låg en kille på sjukhus med svåra huvudskador.
Jag har för övrigt redan från mina egna ungdomsår haft svårt med dessa gäng av unga killar som beter sig som babianer.
Känner olust över dessa primitiva uppträdanden och vi vet att det just i såna miljöer händer våldsamma angrepp på andra.De triggar varandra med sina primitiva uppträdanden.Tyvärr händer det alldeles för ofta och det slutar ofta på ett sätt som ingen inblandad kanske har tänkt sig.
Huvudfrågan är vad vi vuxna har lärt våra unga? Var gick det snett i vårt samhälle som nu upvisar så mycket elände?Är köp,slit släng samhället delvis skuld till hur människor behandlar varandra?Fri från uppfostran kanske?
Daghemmen kanske skapar otrygga ungdomar? Andra kulturers inverkan med sin våldskultur vilken sprids över världen.USA:s filmindustri?

Frågorna är som vanligt fler än svaren men en sak är säker, skulle vi hålla oss till det Kristna budskapet:" Gör ej mot andra än vad du vill ska hända dig själv" då skulle säkert mycket vara annorlunda!

1 kommentar:

hpy sa...

Babianerna ar antagligen battre an manniskoran.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate