måndag, april 02, 2007

Snart är det bröllop i Eskilstuna







Om lite mer än om en vecka så står min dotter Annas bröllop!
Min gamla mor hummade lite om att hon var så ung hmm hmmm.
Hörrudu mamma sa jag då, hur gammal var du när du gifte dig?
Lite mer hummande sen sa hon :"Jag var 24 år"!

Jaha , sa jag då, Anna fyller faktiskt 25 i år. Sen var det slutsnackat om ålder. (Jag var 24 när jag gifte mig)

Jag tycker att det är rätt att gifta sig om man nu tänker bo under samma tak. Ser i tidningen att den nu avlidne författaren Stieg Larsson änka (bodde ihop över 25 år) måste processa om den döde makens arv mot en halvbror till honom som han inte har haft något att göra med.Hade de varit gifta så hade detta aldrig uppstått.
Det finns konstigt nog folk än idag som inte har fattat att det fortfarande råder skillnad mellan att vara gift eller sambo!
En del säger att de inte vill "binda" sig.
Vadå? Man är väl bunden den dag man skaffar barn o bor ihop så vari ligger skillnaden mellan att bara bo ihop och att gifta sig.

Om jag idag skulle komma på tanken att fria till en kvinna och vilja bo samman så skulle jag också "ställa" mig på knä och fria och be att få gifta mig med henne.Däremot med ålderns rätt och tanke på arv till mina barn så skulle jag också vilja skriva äktenskapsförord.

Så är det med det.
Således så tycker jag att mina barn gör rätt i att gifta sig.Ingen har heller av mina barn valt att bo sambo eller särbo!


1 kommentar:

hpy sa...

Da jag hor sambor saga "vi vill inte gifta oss for det ar sa besvarligt nar man vill skilja sig" tycker jag det later som om de var sakra pa att deras samliv inte kommer att lyckas.
Att gifta sig ar val ett steg at att forsoka gora det basta av sitt liv tillsammans med sin partner, och det trots att man aldrig kan veta hur det kommer att ga.
Jag onskar dem ett gott liv, at bada tva, och dig med.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate