måndag, april 09, 2007

NINA BJÖRK

Nina är journalist på DN och den 23/3 skrev hon på kultursidan en artikel om hysterin i vårt land att bygga om kök,byta möbler,byta allting som går.
Jag bor i ett hus med borätt så bodde jag i Malmö också i många år. Det finns tre sorters köpare av borätter.
1. Den som vill bo bra och ha skaplig standard och inte så störande grannar.
2. Den som köper för att spekulera. (Bygger om allt för att höja värdet!
3. Hemmasnickaren som aldrig blir nöjd.(Bygger om och bygger om i all oändlighet)

Nummer ett är att föredra som granne,lugnt o fint mest hela tiden. Nummer 2 bygger snabbt om för att sedan sälja och flytta . Går väl an.

Men fy fan för nummer tre,dessa hemmasnickare borrar o borrar o bankar mest hela tiden.Tar inga hänsyn till sina grannar.Spelar ingen roll vad för regler man har bestämt i huset.De bryter upp sina golv o slipar dessa morgon,middag och kvällar.

Nina Björk vägrar numera att bygga om eller att byta sitt gamla bord.Jag ställer upp på hennes ideer och jag tänker minsann inte byta ut några kökskåp hos mig.De är visserligen 40 år gamla men de duger gott åt mig.
Skall jag byta något så blir det kyl o frys för det spar pengar. Jag trivs med att bo i en gammal burrig lägenhet ,vill inte ha en massa nytt.
Nina säger "skitdrömmar" om allt sånt här med att bygga o byta.För det är faktiskt en farsot som eskalerar.Sossarna hade dille på 60-talet att riva alla gamla hus (se bara på Lugnet i Malmö helt borta) upp med en massa hus i glas o betong,fula som skrutt.
De hade samma inställning som alla dessa nybyggare och utbytare har.Inget intresse för det gamla fina som finns.Skitinställning var ordet.Det sitter gott att se i pränt.
Heja Nina, jag står helt på din sida!

1 kommentar:

hpy sa...

Kanske det behovs lite av allt. Bade gammalt och nytt.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate