onsdag, november 08, 2006

Vad är sant och vad är falskt?

Arbetskraft har blivit bristvara
Över en halv miljon nya jobb har kommit in till landets arbetsförmedlingar det senaste året. Det är fler än under toppen av den förra högkonjunkturen, skriver Dagens Industri. Men samtidigt som arbetsmarknaden ser ljusare ut än på länge upplever företagen brist på arbetskraft. Allra svårast att rekrytera nytt folk har byggbranschen. Finanssektorn, it- och telekomföretag har också stora problem att fylla tomma stolar.
Aftonbladet text-tv
Publicerad: 2006-11-07



Ja, var och en kan ju läsa ovanstående.Visst blir man förvånad över såna nyheter när man vet att massor med folk inte har något arbete.
Nästa år fyller hela 1942 års generation 65 och går i pension och det är inte få.Det bör bli ca 200.000 lediga arbeten bara av denna pensionsavgång och året efter är det ännu fler!
Det är något som inte stämmer i vårt land med alla dessa siffror som bollas fram och åter?
Jag personligen känner flera stycken med högskoleexamen i tex yrken som ekonom,lärare,civ.ingeniör osv.De har inga jobb i sina yrken möjligtvis att läraren får några sjukvik då o då !
Om det nu fattas massor med folk i tex byggindustrin varför i helvete har man inte skolat om de arbetslösa till dessa yrken.
Varför kan inte en KTK civ.ingeniör få ett jobb någonstans?
När man sen hör hur de olika högskolorna utbildar elever till yrken där de nästan aldrig kan få ett jobb så undrar man ju hur fattningsförmågan är och har varit bland de som har styrt det här landet. Högskolorna får mer pengar om de har fyllt upp de olika programmen eller vad tusan de kallas nuförtiden.Studier som skolan vet inte leder till något jobb.Sossepolitik som måste brytas av den nya regeringen!
Göran Persson och hans regering står för ett av de största fiaskon som har hänt i vårt land alltså den ruttna skolpolitiken.De fortsätter att försvara en dålig sak med näbbar och klor, varför??
Ska de någonsin bli trovärdiga så måste de begå självkritik inför hela Svenska folket både vad gäller skolpolitiken samt invandrarpolitiken.Ska vi ha invandring så ska de ha arbete !
(Fn:s flyktinkvot ska vi alltid ställa upp på men det är en helt annan sak.)
Att ta hit massor med folk utan att kunna erbjuda dem en framtid är förödande både för dem och det Svenska samhället .
Kriminalitet och rotlöshet präglar ju de stora orterna numera.
Så kan man inte ha det i ett modernt samhälle!

1 kommentar:

hpy sa...

Man har fatt folk att tro att det finns bra arbeten och fdaliga arbeten. Ingen vill ha ett daligt arbete. Aven om det kunde forsorja honom.
(Vi har samma anstallningsproblem har.)

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate