tisdag, maj 30, 2017

Notan gick på 36 miljarder på ett år!

36 miljarder är en ofattbar summa att ta till sig. Inte undra på att pensionärerna inte fick så mycket i år. Nästa år får vi ett litet hundben att gnaga på.
Från Expressen idag: En rimlig slutsats är därför att en betydande andel bland dem som har sökt asyl som ensamkommande barn i själva verket är vuxna. 
Det är ett haveri på så många plan. Barn har fått dela boende med vuxna. Dessutom uppgick kostnaderna för mottagandet av ensamkommande barn förra året till 26 miljarder kronor. http://www.expressen.se/ledare/lognerna-om-alder-visar-pa-ett-haveri/ 

Man kan verkligen undra över vad det var som gjorde att tex Rädda barnen gick i taket i sitt försvar för denna politik att uppmuntra unga att komma hit!
Alla andra också för den delen, vad är drivfjädern till att gödsla en grupp unga män med så mycket pengar när det skriker av behov i vårt land efter reformer och bättre löner för många grupper tex poliser,sjuksköterskor,lärare osv!
Kan det vara att de mest högljudda för denna politik redan har sitt på det torra?

Överhuvudtaget så måste man fråga sig varför Sverige inte ser om sitt eget hus ? Låt oss säga att vi har x länder att välja på att åka till. Bara ett av dem har bidrag i överflöd. Vilket land väljer då den som vill ha ett bättre liv?
Naturligtvis blir det Sverige där dessa gossar fick det så bra som de inte ens kunde drömma om tidigare tex nere i Iran där de ofta arbetade på byggen för dålig lön.
Eller den stora familjen i ett läger där bara barnbidraget är en stor vinst i lotteriet av land!
MEN vi har en annan verklighet ute i världen där barn svälter ihjäl tex i delar av Somalia och trakter runt om där.
För ca 350 kronor får dessa barn mat som räcker väldigt länge och de överlever.
Hur många skulle inte ha klarat sig på 36 miljarder?

DET är vissen politik att låta prioritera dessa unga män!

För mig finns det ingen rättvisa i detta. Sverige som stat har tom. tagit pengar från biståndet för att driva sin immigrantpolitik. 
Omoralen med detta kan ju vem som helst se på bilderna från Afrika och dessa svältande barn.

Hur man kan freda sitt samvete från dessa tragedier som utspelas inför oss begriper inte jag?
Det är kanske därför "de goda" skäller så hårt på oss som talar om detta? Deras rymliga samvete reagerar som missbrukarhjärnor brukar göra.Puckla på andra för att inbilla sig att man mår bra!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate