måndag, maj 01, 2017

Minnesförlust?

"SOCIALISM I VÅR TID
Vårt mål är socialism. Socialismen är inte en utopi, det är ett verkligt alternativ till den kortsiktiga kapitalismen som fortlöpande monterar ner vårt gemensamma och river sönder vårt samhälle.
Ett socialistiskt samhälle innebär att vi inte blir förminskade utifrån våra omständigheter utan är trygga och fria. En tillvaro där vi inte lever i händerna på skattefuskande företagsledningar och chefer utan har makt över våra liv. Där våra kroppar inte förstörs på jobbet utan där vi har tid och ork att umgås med vänner, familj och barn. En gemenskap där solidariteten är starkare än egoismen. Där människovärdet går före marknaden.
Ett annat samhälle är möjligt. Med vår gemensamma kamp ska vi ta tillbaka allt som de har stulit. Tillsammans gör vi skillnad och skapar socialism i vår tid!" Vänsterpartiet inför demonstrationen i Göteborg!

Jaha, minnesförlusten är stor . Varför revs muren i DDR? Om nu socialismen är så bra som vänsterpartiet  påstår så kan man ju undra varför den avskaffades i hela sovjet-blocket?
När man gjort enkäter i den östra delen av Tyskland så har folkets  röst sagt nej till tanken på att återskapa ett socialistiskt DDR-Tyskland.
Dagens färska exempel på misslyckad socialism är ju Venezuela. Barskrapat och odugligt med död och förtryck.

Skulle svensk socialism under vänsterpartiet bli annorlunda mot det vi har sett i världen under så många år? Knappast,det ligger inneboende i hela detta system att man trycker ner fri o rättigheter för folket. Så har det ju varit i alla länder som kallat sig socialistiska. Kan någon berätta för mig om ett land där man infört socialism och behållit flerpartisystem, yttrandefrihet,tryckfrihet osv?
I Göteborg har alltid frodats socialistiska utopier bland befolkningen. Men minnet är det som sagt var dåligt med.
De har ju två andra kommunistpartier där nere också ,KP(fd kfmlr) och Skp (fd apk-vpk) och de slår mer och mer ihop sina små partier .Idag har de demonstrerat tillsammans på några orter och har gemensam fest på kvällen. KP som var ultramaoister en gång i tiden och skydde Moskvakommunister som pesten går nu samman i gemensamma manifestationer. Minnet är kort när det är tomt i stallet.
De tuggar tillsammans på Venezuela och Cuba. Hyllar Putin!
Deras socialism ser ungefär ut som vänsterpartiets så jag förstår inte varför de inte lägger ner sina löjliga partier och söker medlemskap i det stora kommunistpartiet?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate