torsdag, maj 04, 2017

Landet som är delat i zoner!

Igår så åkte jag ju som bekant till Östermalm i Stockholm. Det hade lika gärna kunnat handla om Malmö och Kroksbäck eller någon annan stad !
Nästan alla städer i Sverige har genomgått stora förändringar under de senaste 50 åren.
När vi flyttade ner till Malmö 1978 och till Rosengård så var den stadsdelen unik i staden med så många invandrare från så många nationer.
Ja, unik i hela landet vill jag påstå med så många vilka levde på bidrag. Av de 20.000 som bodde där så levde 80 % på bidrag.
Så ser det alltså ut i betydligt fler städer idag.
Kostnaden totalt i landet för dessa människor måste vara ohyggligt stor.
Jag hade ju aldrig varit i en stad som var så uppdelad såsom Malmö var. Jag var ju van vid att även de som kom från ett annat land bodde på samma gator och hus där jag bodde själv.
Det vi ser idag är ett Sverige som är delat på bättre och sämre stadsdelar. De fattiga delarna har ofta stora svårigheter med många ungdomar vilka inte har klarat av sin skolgång. Allt detta  leder ju till det vi ser idag med upplopp och förstörelse. Hög kriminalitet etc.
En uppgivenhet inför allt detta präglar många och de som ropar efter  enkla lösningar vinner insteg i befolkningen.
Nu har vi sedan en tid sett två reaktioner ute i dessa förorter, dels de kriminella som slår till hårt mot alla. Dels de religiösa islamtroende vilka flyttar fram sina positioner !
Ser tex att i Karlstad så får en moské byggas av en riktning inom islam som predikar allt annat än demokrati . Åtskillnad mellan män och kvinnor är ju en av de bärande begreppen inom islam.

Sverige var ett land vilket höll på att komma rätt så långt med jämlikhet mellan könen. Undan för undan får de som är emot detta vind under sina segel. Hatet mot homosexuella bedrivs ju med frenesi just från radikala grupper inom både kristenheten och islam.
Tänk att vi åter ska behöva ta alla dessa strider som vi tog för så många år sedan?
Dagens politiker är ju de som har stuvat om vårt land och utan betänkande har de skapat alla dessa områden där man samlat ihop "reservarbetskraften" till låglöneyrken.
Sverige som skulle vara en stat där människovärdet skulle vara lika för alla har skapat något som är totalt tvärtom.
Tjänstefolket med städjobben, diskjobben,vårdjobben osv ska hållas där ute i sina förorter och vem bryr sin om deras barn skjuter varandra eller knarkar ihjäl sig?
Är det verkligen så ett modernt land ska se ut??
Något svar från de politiska partierna får åtminstone inte jag utan de håller på med sina floskler som vanligt.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate