söndag, februari 09, 2014

Moderaternas Värmdö!

Nu har jag fått erfarenhet av en moderatstyrd kommun sedan ett år. Det känns snålt här på många sätt. Bara en sån enkel sak som att det inte finns en offentlig toalett nere i centrum kan ställa till med stora besvär för gamla och barn.
Värre är dock hur det kommunala bostadsbolaget sköts och dess regler.
Ett exempel är att där jag bor så har tidigare hyresgäst gjort  förändringar i lägenheten tex. tagit bort vreden på alla element utom ett. Det betyder att full värme står på och vi har 26-27 grader varmt.
Alla talar idag om vikten att spara energi och vi har anmält detta till bolaget som svarar att de inte har några vred att sätta dit. Kanske någon gång i framtiden?
Badrummet är totalt förstört av den tidigare hyresgästen med hål överallt. Troligtvis mögel också bakom badkaret med tidvis en stank som är förfärlig. Vad säger då bolaget?
Jo, om de ska göra något åt det så får vi betala själv genom höjd hyra! Detta måste vara principiellt fel! Antingen ska den som förstört badrummet betala eller så får bostadsbolaget bekosta detta.
Hyran är på närmare 7000 i månaden och det måste ju kunna gå pengar från hyran till nödvändiga reparationer. Huset är gammalt och lån och annat måste ju vid det här laget vara betalda.
När jag jämför med den lägenhet jag har i ett gammalt HSB-hus av samma ålder som lägenheten i Gustavsberg så är skillnaden i allt så stor så man tror inte det är sant. Allt från hyran till skötseln av huset är himmelsvid. Tvättstugan i Gustavsberg  är gammal och mycket sliten och inbjuder inte till tvätt eftersom tvätten inte ens torkar. När man anmäler fel i Hökarängen så kommer de på direkten och åtgärdar, här i Gustavsberg får man inte ens vettiga svar.


Jag ställer mig frågan om allt detta hänger ihop med politiken från denna moderatstyrda kommun eller om det är så här överallt i de kommunala hyreslägenheterna oavsett vilken regim som sitter vid makten?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate