torsdag, januari 09, 2014

Rötter!

"Partiers rötter försvinner inte. Det är som med ett träd; att löven faller av innebär inte att det blir ett annat träd. Det spelar ingen roll om Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt tappar eller vänder blad, rötterna finns kvar."
Idag så fick jag syn på denna beskrivning av partier skriven av Lars Adaktusson. Det ligger mycken sannning i det han säger, hur mycket ett parti än säger sig ha ändrat mening så finns det alltid massor med medlemmar som håller fast vid det gamla.
Kom och tänka på alla partiförbindelser vänsterpartiet hade under alla år tidigare, de sa aldrig upp några sådana utan höll ut ända tills både stater och partier fick ge upp sina monopol.
Själv minns jag sveket från 1968 och försöket till en "en socialism med mänskligt ansikte" nere i Tjeckoslovakien som krossade av Wazawapakten med Sovjet i spetsen. 
Vi som var unga inom Vpk tog parti för Dubcek och deras demokratiska försök. Vpk tog i ord genom CH Hermansson också parti för Dubcek men det var tomma ord. Några år efteråt hade man åter upprättat "broderliga " förbindelser med den regim som följde Moskva.
1956 invaderades Ungern av Sovjet och man mördade ledande kommunister som ville ha frihet för landet. Då bröt Aksel Larsen i Danmark med Moskva och bildade nytt parti på demokratiskt grund, Socialistiskt Folkeparti.
Enda rätta vägen för att kunna fortsätta med en ny politik på en ny grund vilket inte vänsterpartiet har förmått. Man ser fortfarande Leninflaggor i demonstrationer, hyllningar av Cuba osv, samma gamla politik i grunden.
De har blivit lite smartare och utmanar inte på samma sätt som förr. 
Jag visar några bilder som påminner om historien för inte så länge sedan!

Läs gärna Nils Lundgrens tankar om socialism : http://www.ekonomlundgren.blogspot.se/2014/01/jultankar-om-socialismen.html


1 kommentar:

story sa...

Hej! Fin blogg. Kolla gärna in min där jag skriver micronoveller.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate