onsdag, november 27, 2013

Att födas in i parti och kyrka!

Under årens lopp har jag så många gånger mött människor som har gått exakt i sina föräldrars fotspår.
Det mest förskräckande är när  någon säger högt:" jag är född socialdemokrat osv"!
Man kan inte födas till någon speciell uppfattning i vare sig religions eller politikuppfattning det förstår ju de flesta . Verkligheten ser ju trots denna sanning ut på ett annat sätt. Muslimer bryter sällan med sin tro liksom inte heller katoliker gör detta. Även fast man inte är speciellt troende så håller man fast vid sina föräldrars tro. Samma sak är det inom politiken i många fall även om man idag är  mer "otrogen" vid valen mot förr.
När jag växte upp under 50-talet så var åsikterna totalt cementerade till den klass man tillhörde. Som först i mitten av sextiotalet så kom revolten mot föräldrarnas både tro och politiska uppfattning och det var en positiv utveckling.
Att ifrågasätta föräldragenerationens  uppfattningar var sunt och bra men frågan är hur det står till med de unga idag?

Att bli vuxen innebär att man lärt sig tänka självständigt och kan fatta beslut själv.
Idag möter jag ibland unga vars föräldrar jag kände tidigare och jag blir lika förvånad fortfarande över att deras barn för ut samma åsikter och värderingar som  föräldrarna alltid har gjort tidigare.   

Det skulle vara intressant med en stor undersökning om hur barn och föräldrar hyser samma åsikter och tankemönster. 
Blir barn i princip uppfostrade på ett sätt som påminner om "hjärntvätt" istället  för att bli fostrade till självständigt tänkande individer?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Indoktrinering

Sverige har tyvärr blivit ett land där det inte är högt i tak på det sättet som det var på sextiotalet, då kunde man föra anständiga debatter om svåra frågor. Idag har den unga generationen blivit en generation med svartvitt tänkande livligt påhejade av partieliten och allt för många "kulturaktivister"!
Läs här: http://snaphanen.dk/2010/06/20/s%C3%B8ndagskronik-medloparnas-forraderi/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate