lördag, augusti 01, 2009

Att färdas med tåg!

Idag åkte jag lokaltåg från Gävle till Stockholm. I vanliga fall brukar jag åka buss eller X2000.
Idag skilde det över 300 kronor mellan X-et och det lokala Uptåget. Nå, då fick det blir "mjölkpallsexpressen" med byte i Upplands-Väsby till pendeltåg SL.
Redan från Gävle så satt det i en kupe ett antal unga killar och förde liv. Sen när jag gick förbi samtidigt som konduktören så såg jag fötter på säten samt buteljer med vin halsas. Öl också för den delen. Ser inte trevligt ut och är förbjudet. Den kvinnliga konduktören ,iförd SJ-uniform, sa inget.
De kunde ostört få fortsätta !
När jag sedan bytte till pendeltåget så insåg jag på en gång att det var ett "festtåg" för unga. Lika mycket unga tjejer med öl o vin som grabbar. Skrål och gap så jag flyttade på mig men det var inte ett dugg bättre längre fram där det satt ett gäng unga flickor och drack ur burkar med öl och cider.
Inga ombordanställda på detta mycket långa tåg med massor av passagerare. Händer det något otrevligt så finns det ingen som kan göra något. Det borde från alla tågbolag medfölja åkande personal, helst stadiga karlar med lite respekt omkring sig.

Detta supande offentligt av unga vilka redan har förfestat innan de sätter sig på tåget är mycket otreligt att uppleva. Tanken slog mig att de är ju förfasen på väg ut till stans krogar och dansställen för att supa mer.Dessa bladiga brudar kommer med stor sannolikhet att bli rejält berusade innan morgonen. Kanske ramla ihop i en park för att sedan bli våldtagna.
Hur många av dessa unga som slutar som alkoholister vågar jag inte tänka på, jag blir mest ledsen och nedstämd över att behöva se eländet.
Föräldrarna borde kanske börja kolla upp vad de unga sysslar med på sin fredag! Troligtvis sitter de hemma och super !

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate