söndag, februari 08, 2009

Sahlin vs Reinfeldt

I kvällens agenda på tv 2 så skulle energipolitiken debatteras mellan de två stora partiernas ordförande.

Mona S vill inte på något vis veta av att man måste kunna bestämma sig för att ev. kunna bygga nya reaktorer vilka kan fungera den dag de gamla måste stänga ner. Hon vill bara skapa sk förnyelsebara energikällor men kan inte svara på vad man ska göra om dessa inte räcker till den dag kärnkraften stängs ner.

Reinfeldt bygger ut vindkraften på ett sätt som ingen tidigare har gjort i detta land men vill hålla ryggen fri och låta industrin (om de vill och kan) planera för att ersätta de kraftverk som ska stängas ner i sinom tid.

Staten ska inte denna gång satsa ett enda öre på kärnkraften. Sahlins parti har alltid låtit Wallenbergarna tjäna massor med pengar på allt från militärutrustning till kärnkraften. Pengar från staten, alltså skattemedel, inte undra på att vi alltid har haft orimligt höga skatter för alla i detta land!

Sahlins medhjälpare (V+MP) kan ihop med S till framtidens samhälle ställa till det ordentligt för befolkningen genom att under de kommande åren , om de får regeringsmakten fatta dessa dåliga beslut för landet. Följden blir brist på el så att industrin inte klarar sig!

Båda de stora fackförbunden(IF Metall och Pappers) har förstått det här och Metalls ordförande gick idag ut och vädjade till Sahlin och Reinfeldt att samarbeta. Facket anser att regeringen har fattat ett bra beslut.

Om nu Sahlin envisas med sin politik så kommer många arbetare att ställas inför det faktum att de måste rösta på Alliansen om de ska kunna värna sina framtida jobb!

Brittisk forskare om svensk socialdemokrati: De borgerliga regeringspartierna ses som mer pålitliga socialdemokrater än den socialdemokratiska oppositionen. Finanskrisen och recessionen ger den socialdemokratiska ideologin en chans att återta initiativet från nyliberalismen världen över. Nu måste regeringarna ta itu med otillräckligt reglerade marknader. I USA har Barack Obama, som mer än någon annan amerikansk politiker liknar en socialdemokrat, fått gehör med det budskapet. Men i dagens Sverige ses de borgerliga partierna egendomligt nog som mer socialdemokratiska än oppositionen. Paradoxalt nog behöver de svenska socialdemokraterna återupptäcka sin ideologi, skriver den brittiske statsvetaren professor Vernon Bogdanor.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate