måndag, februari 09, 2009

I Malmö händer det alltid något.....

Visst är det så att det nästan varje dag kommer nyheter från denna södra stad. Idag toppas listan av att miljöpartiet håller på att ramla i två delar i fullmäktige. Rena kriget mellan de olika falangerna som det verkar. Så har det alltid varit i Malmö inom politiken.
Partier har födits och dött i staden sedan 1800 talet då MästerPalm kom hem från Tyskland och började agitera för ett socialistiskt parti. Socialdemokratin föddes i staden men Palm själv blev djupt besviken längre fram och gick ur och blev kommunist.
Skåne har allmänt sett under alla år härbergerat alla slag av extrema rörelser. Strax före andra världskriget så fanns det många partianslutna nazister tex.
Under 60-70 talet uppstod en mängd kommunistiska fraktioner . Idag ser vi ett starkt SD växa fram med många mandat i de olika städerna och byarna.
Polisen har sista veckan varit på tapeten och det är väl inte så underligt om denna kår skulle hysa folk med extrema åsikter. När så många av befolkningen i övrigt är rent rabiata så blir väl en del polismän detta också. De får för övrigt sedan många år bara skäll och okvädningar,stenkastningar och annat obehagligt mot sig från många i tex Rosengård. Staden har sedan 70-talet en kärna av olika ligor som styr allt från knarkhandel till klubbar som är illegala.
När jag kom dit 78 så fanns juggeligan,bulgarligan etc vilka alla hade spelklubbar och illegal alkoholförsäljning. Stripklubbar uppstod i mängder ett tag och alla så styrdes de av organiserade kriminella.
Av olika anledningar så kände jag den största langaren av knark. (Granne) Han kunde tom. inifrån fängelset styra sitt fastighetsbestånd och krogar.
Vad gäller kriminell verksamhet bland vänstern så har de alltid utmärkt sig nere i Malmö.
Störande av andras möten har pågått de senaste tio åren. Att man nu skjuter rakter är en upptrappning som är allvarlig. Det är en symbolhandling vilken tyvärr kanske är en upptrappning inför mer våld mot andra?
Vad hade hänt om inte polisen hade stoppat de agressiva palestinerna på Stortorget här- omdagen??

Malmö håller på att bli en riktigt otrevlig stad åtminstone för den som utifrån läser stadens tidningar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate