söndag, december 23, 2007

Julen är ett svineri.......

Sällan uppvisar slöseriet sitt ansikte på värre sätt än vid juletid.Vi som tillhör den generation vilken försökte gå emot detta vansinne av konsumtion får se oss slagna av kapitalisternas slöserisamhälle.Hur många köper inte totalt fel saker som kommer att bytas i mellandagarna dessvärre.Allt papper som kastas i dessa dagar kommer från en skog som inte förmår mer uttag!
Julhandeln kommer att uppvisa nya rekord återigen enligt alla prognoser.Det är dags för en ny folkrörelse att vakna ! Istället för julklappar så sätter man in dessa pengar till legala hjälprörelser tex Rädda barnen!
Vi lever i en värld som är så grym med fattigdom och flyktingar.Världen är full av sjukdomar liksom AIDS där barn står utan mor o far.Små barn får ta hand om sina ännu mindre syskon och vad gör vi.Säger bara ett FY FAN!
Människan har fått en hjärna att tänka med men jag inser att det inte räcker med denna grå klump ! Tyvärr är det oerhört många som tvingar varandra till att köpa och åter köpa.En kompis köper en julklapp alltså måste den utvalda köpa en tillbaka osv.
Personligen har jag sedan mitten av sextiotalet mått dåligt av denna helg .Jag klarar inte av denna hets och alla krav och det överflöd som uppvisas!
Ordet MÅSTE finns med stora bokstäver.Måste köpa,måste vara glad,måste,MÅSTE.........

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför "måste" du hänga på julen? Varför låter du dig stressas ?
Varför ägnar du så mycket tid åt att hitta fel?

Du har all frihet att skriva/tänka vad du vill,
Verkar onödigt att slösa bort på gnäll.

Var lite kreativ, hitta ett sätt att förändra det som du inte är nöjd med.
Bli politiker,biståndsabetar eller vad som......

Anonym sa...

Fru_Holk F61 Från Oxie, Igår 23:55
"Svineriet i JUL!"
Ja hur ska vi få slut på det här? Detta är inte klokt som det handlas år efter år. Ungarna är också så förbaskat bortskämda idag. Jag önskar dig en GOD JUL o ett GOTT NYTT ÅR i lugn o ro, utan hets o stress.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate