fredag, december 14, 2007

Att få bo där man önskar.....

Vice ordförande Ingeborg Sevastik från flyktinggruppernas riksråd gör ett uttalande :
jag ser mycket negativt på förslaget att de asylsökande ska uppmanas att bo där jobben finns.Det handlar ju om tvång.Människor ska själva få bestämma var de vill bo...."

I urminnes tider har vårt folk flyttat dit jobben finns ,tänk på Kiruna,Boliden mfl gruvorter.Stockholm blev i slutet på 1800-talet magneten som drog folk till sig för där fanns det arbete att få.
Själv har jag flyttat runt i vårt land dit det fanns arbete och bostäder.Ett land kan inte fortleva utan att människor rör på sig inom landet!
Varför skulle de som har flyttat till jobb och försörjer sig samt har höga skatter ens ha viljan tillslut att försörja dessa som bosätter sig där det inte finns något arbete? Jag vill bo i Malmö därför att min kusin bo där.
Sådana argument faller platt till marken i ett land med bra komunikationer.
På Rapport visade de f.ö. statestik vilken Försäkringskassan uppvisade från olika regioner och orter.Strömsund ligger värst till som vanligt vad gäller sjukskrivningar och förtidspensioner.Så har det varit i många år och där är det ingen som vill flytta hellre är man sjukad.Tyvärr så måste det vara som så att alla hjälps åt på denna ort att vidmakthålla denna ordning,allt från läkaren till FK:s anställda.Som kuriosa kan nämnas att denna ort är den mest EU-fientliga orten i hela vårt land!

Hänger det ihop med den övriga inställningen kan man fråga sig?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate