fredag, augusti 31, 2007

Socialisternas rättvisa

Jag har många gånger tagit upp hur partier och deras medlemmar talar om rättvisa och socialism.När jag ställer konkreta frågor baserade på mina egna erfarenheter av det pensionssystem vi har i Sverige så har ingen någonsin kunnat varken förklara eller försvara de ihåliga paragrafer som vi lever under.Dessvärre så fortsätter den nya regeringen på den inslagna vägen och fortsätter att administrera den tidigare förda politiken.

Håller mig till ett exempel som är så tydligt,det finns massor av andra exempel men dessa får någon annan penetrera.

Så här är det: Vi som gick på myten att även sk vanliga löntagare bör skaffa sig en privat pension är de som är grundlurade .De som har goda inkomster och kan lägga stora summor varje månad på en pension är naturligtvis de som vinner på sådana system.
Varför jag säger grundlurad är helt rätt eftersom om man bara kan betala ca 1000 kronor i månaden under X antal år så ger det ändå så lite i utbyte när man väl får pension. De pengarna hade du kunnat haft till bättre användning under de åren då du arbetade.
Försäkringskassan räknar in även den sk frivilliga pensionen som underlag om man söker bostadsbidrag och avslår ansökan.Den som inte har denna frivilliga pensionen får sin ansökan godkänd vilket innebär att den personen i handen har exakt samma summa som den pensionär som har offrat 1000 kr i månaden under många år!

Kan någon kalla detta för rättvisa???

Hur kan den borgeliga regeringen blunda för något sådant?

De som kallar sig socialister och vilka har varit med om att skapa dessa konstiga system har en hel del att svara på om vad som är rätt eller fel.

Idag är det populärt att gå ut i pressen och säga sig vara kränkt så jag får väl ansluta mig till dessa och säga:

staten och partierna kränker mig varje månad när jag får min pension och jag vet att jag i onödan avstod från 1000 kronor i månaden när jag som bäst behövde dessa pengar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate