tisdag, augusti 28, 2007

Netscape-AOL


Sitter och är mäkta imponerad av Netscape-Aol folkets återkomst till Internet!
Jag har från "begynnelsen" haft en mailadress hos Netscape. När jag började med internet så var Netscape den enda fungerande browsern alla använde denna innan Internet Explorer började dyka upp.Sen vet vi hur det gick när Bill Gates nära nog fick monopol på allting. Nu börjar detta att brytas så sakta i och med att tex Dell börjar sälja datorer med Ubuntu-Linux.

Nu har Netscape gått samman med AOL vilket inte är konstigt eftersom ägaren är densamma.Netscape la ner sin utveckling av sin browser och sa att de inte skulle fortsätta kampen mot Microsoft.En massa tekniker fick sparken men så har man i det tysta kommit tillbaka.Lanserat Netscape 9.0 vilken är baserad på Mozilla.AOL har utvecklat ett mailprogram där vi gamla användare har fått tillgång till deras program med bibehållen Netscapeadress.Nu har de dessutom släppt till fria sidor där man kan lägga ut sina bilder och jösses, de blir hopkopplade med mailprogrammet så man ser där vilka bilder man har i fotoprogrammet sen är det bara att dra dem till sitt mail och vips så kan man skicka dem.Fort går det också!
Sen blev jag ytterligare förvånad,längst ner på sidan för bilderna ligger en rad flaggor.Även den Svenska,trycker man på den så blir all text på vårt språk!!!!

De satsar på Sverige igen! Netscape på sin tid hade hemsidan även på Svenska liksom browsern.

Gör en slagning på Netscape eller AOL och kolla upp lite vad de sysslar med där borta i det stora landet.Det är värt besväret!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate