onsdag, juli 11, 2007

PRO:s prisundersökning



Nu har PRO genomfört sin stora prisundersökning i hela Sverige. (Pensionärernas riksorganisation)
Jag ska bara redovisa två affärer eftersom jag tidigare här på min blogg har jämfört några enskilda priser där jag har ansett att det har funnits anmärkningsvärda skillnader mellan Coop Gubbängen och privataffären VI i Hökarängen!


PRO har alltså denna gång enbart köpt en kasse med varor vilka är exakt samma fabrikat och innehåll så att det inte ska behöva bli någon diskussion om skillnader.Allt redovisas på deras hemsida.

Coop Gubbängens kasse gick på 1736 kronor
Vi Hökarängens kasse gick på 1291 kronor

Skillnaden är som alla ser stor: 445 kronor vid ett enda inköp! Vad blir det inte på ett år för de människor som har gått på myten om Konsum "som vår affär"?
På ett sätt så kan man säga att det här visar tydligt att socialismen funkar lika dåligt här som det gjorde i de forna öststaterna.Innefektivt på alla nivåer och då blir kostnaderna höga.Nu vet jag att COOP har på alla sätt försökt att hänga med och gjort stora förändringar .De hänger med lite bättre nu än förr men det gör mig bara ännu mer nedslagen över att tänka på de som jag anser lurade både sig själv och andra genom att upprätthålla myten om Konsum som en affär för "folket"!
Ser man till storpolitiken som den sk "arbetarregeringen" har fört i alla år så är det skrämmande hur man lyckats lura vårt folk.Regeringen med allt från Erlander till Persson har samarbetat med Wallenberghuset i alla försvarsfrågor.Sverige har satsat på tex egna flygplan som har kostat Svenska folket oerhörda belopp och det är därför vi bla har så hög skatt.Till och med vi pensionärer med mycket låg pension betalar totalt 55 % i skatt.

I Finland är man mycket klokare sedan många år och deras flygplan kostar hälften mot våra.
Det är en gåta att Svenska folket låter sig luras på punkt efter punkt.Hur många är det inte som än idag tror att vi tjänar bäst,lever bäst osv när verkligheten är en annan.De som förmår läsa på vad som händer och har hänt ute i Europa de senaste 25 åren inser att vi ligger efter i så mycket.Det är inte bara våra elever som ligger illa (sämre kunskaper än tex eleverna i Finland) till utan också det arbetande folket med sämre löner och stor arbetslöshet tidigare.Äntligen börjar man skönja förändringar efter denna korta tid med den nya regeringen.
Ur demokratisk synvinkel så måste man ha skifte av regering i ett land om man inte ska fastna i gamla hjulspår och låta landet stagnera.
Coop har inte klarat sig ur sina hjulspår utan kör på med sina höga priser och det borde vara en tidsfråga innan de antingen ändrar sina priser eller får göra som i Frankrike för många år sedan, begära sig i konkurs!

1 kommentar:

hpy sa...

Jag tror att det som motsvarade Konsum i Finland, dvs Elanto, gick i konkurs for nagon tid sedan (men jag vet ganska daligt vad dar hant).

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate