söndag, juli 08, 2007

Nina Björk

För några dagar sedan(fred 16/7) skrev jag om rökare och då speciellt om "underklassen" och ställde frågan om de är dummare i huvudet än andra.
Idag hänger jag ut Nina Björk men hon är bara ett exempel och skulle kunna vara vilken kvinna som helst men denna gång från en annan samhällsklass.
Nina B är journalist,doktorand,författare samt kvinnoaktivist.(Feminist) Skrev en bok för ca tio år sedan som hette "Under det rosa täcket".

I dag så har Svd en stor intervju med henne och ur denna så framgår det att hon röker stup i ett och i frågan till henne från reportern så svarar hon också att cigaretterna kan hon inte vara utan.
En feminist som har lagt sig till med en dålig vana från männens värld samt på detta sättet blir en mycket dålig förebild inför sina barn.Utsätter kanske sina barn för rök också och då betraktar åtminstone jag henne som en barnmisshandlare.Har de astma eller ska de få detta inom en snar framtid.Föddes de som nikotinslavar ungefär som barn till heroinberoende föds med abstinens?
Här har vi alltså en modern kvinna vilken räknas till eliten i vårt samhälle,påläst med massor av uppfattningar vilka hon torgför i sin tidning DN.
Det hjälper inte att vara klok och påläst för vissa , de använder droger ändå.Nikotin är en drog men det är inte så ofta någon säger detta.De som röker är narkomaner! Hade de inte varit detta då hade de kunnat sluta tvärt av på en gång eftersom alla vet att det är skadligt att röka både för dem själv liksom alla som kommer ivägen för deras last.
Precis som med andra missbrukare så ska omgivningen säga åt dem att det de håller på med inte är bra.Ska man vara riktigt tuff så kan man resonera som så,acceptera aldrig att motparten missbrukar något.Träffar man en ny partner tex så klargör man på en gång att ska vi två vara ihop då måste du slute supa eller röka eller vad det nu är för något som missbrukas.Att vara gift och få barn med en partner som bolmar hela tiden ,kanske tom. inomhus, det är något man aldrig ska acceptera.

Ursäkta Nina Björk,på det nytagna fotot i Svd så ser jag en kvinna vilken redan har tydliga spår i sitt ansikte av rökandet.Gul ful hy är mycket vanligt bland dessa illaluktande människor,fingrar som är gula av nikotin är oaptitligt.
Ansiktet åldras fortare och det är väl inget att stå efter?

Alla siffror från lungklinikerna i norden uppvisar en brant stegring av lungcancer bland kvinnor, vad säger inte detta oss ?
Jag tycker att feministerna ska ta strid mot att kvinnor lägger sig till med dåliga manliga mönster!



http://www.dn.se/livsstil/intervjuer/nina-bjork-jag-kan-inte-leva-som-jag-lar

5 kommentarer:

hpy sa...

Och hemska rynkor kring munnen da man drar in roken!

hogrelius sa...

Inte trevligt att kyssa en mun som stinker rök och där munnen ser ut som ett skrumpet russin!

hpy sa...

Detta far mig att tanka pa en fd vaninna som sade att hon avskydde kyssar.

Anonym sa...

Är narkomani samma sak som rökning?
Misshandlar man sina barn om man röker utomhus, utom deras räckhåll?
Har du belägg för att hon rökte under sin graviditet? Ska man inte umgås med en människa för att den är slav under en last (som är tillåtet av samhället, till motsats från andra RUSMEDELSdroger)? Är du dum i huvudet?

hogrelius sa...

Anonym kan inte avhålla sig från personangrepp,diskutera öppet sakfrågan istället!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate