torsdag, mars 08, 2007

Religiösa vanföreställningar

Lyssnade som vanligt på radions P1,vanliga medborgares universitet som en lyssnare sa en dag.
Det har uppstått en tvist mellan en muslimsk kvinna och ett av våra sjukhus där man vårdar patienter som inte får utsättas för smitta.Enligt vedertagen vetenskaplig praxis så ska man på en sådan vårdavdelning ha kortärmad tröja på sig för att kunna spritavtvätta även sina armar.
Den muslimska kvinnan har överklagat detta och kräver genom DO (diskrimineringsombudsmannen) att få ha ärmar på sin tröja.
Hon påstår att det har med hennes religion att göra,de får som kvinnor inte visa sina armar!
Vid en undersökning på flera sjukhus i Muslimska länder så kunde man konstatera att personalen där har korta ärmar just pga av hygienska skäl!
Att överhuvudtaget en sån här fråga kan komma upp är ju helt uppåt väggarna,vi har ett land som vi har byggt upp med våra regler och lagar.De som kommer hit får anpassa sig efter det! Jag har varit i ett flertal Muslimska länder och kunde konstatera tex i Tunis att flertalet kvinnor hade inte håret täckt .Här i Sverige kan man se flickor i 6 årsåldern ha huvudduk.I vissa Muslimska länder så är regeln att man tar på sig denna huvudduk när man kommer i puberteten i andra som sagt var har man ej något på huvudet.
Det är MÄN som har hittat på alla dessa förtryckarregler för sina kvinnor,själva går de omkring med uppfläkt skjorta eller på badstranden i vanliga badbyxor allt medan deras kvinnor ska ha fullt med kläder på och inte får bada ihop med andra än kvinnor!
Sen har männen fått sina kvinnor att tro att det här är högsta sanningen.Vidskepelse ska kallas vid sitt rätta namn i det här fallet kort o gott:

KVINNOFÖRTRYCK!

Vi är i vårt land så "förstående" och accepterar snart sagt allt möjligt idiotiskt allt medan vi sviker kvinnorna och hjälper till att hålla dem i rena fångenskapen. Tvångsäktenskap,kusingiften,barngiftermål
,hedersmord osv är det som frodas i en del av dessa familjer.
Såg att i Norge har de konstaterat att 70 % av kvinnorna som gifter sig med Muslimska män kommer direkt från annat land genom sk förmedling genom släkten.

Bor man i Sverige eller någonstans i den övriga civiliserade världen så får man följa dessa länders lagar och anpassa sig!

Ett minne slår mig,var hemma hos en Turkisk familj där även farmor bodde sedan 25 år.Hon kunde inte ett ord Svenska och när hon skulle gå till affären så fick barnbarnen följa med henne för att tolka.Samma sak när jag arbetade på soss i Malmö så kom det människor som bott här i åratal men hade sina barn med sig som tolkar.Förfärligt att skåda och hur kan man lyckas med att hålla sig borta från att lära sig vårt språk.Jo,man bor tex i Rosengård,har parabol så att man har programmen från sitt land som man har flytt ifrån.Grannarna kommer från samma land,i närbutiken talar man samma språk osv. Ingen arbetar på en arbetsplats med svenskar.Slutsaten är ju given och det är trist att den nya regeringen följer sosseregeringens politik att låta invandrare bo där de själv vill.Svd hade ett reportage där man beskrev situationen i Södertälje där man bodde 13 personer i en liten lägenhet precis som man gör i Rosengård allt för att man vill bo nära släkten.Statsmakten måste ta sitt ansvar och bryta upp dessa mönster även om det blir gnäll från olika håll.Det är detta som stora politiker vågar att göra och sådana har vi tydligen inte alls i det här landet !I varje fall inte vad gäller dessa frågor!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate