onsdag, mars 14, 2007

Det debatteras om radions framtid




I morse på radions P1 så har olika författare börjat ge sin syn på Sveriges Radio och dess framtid.Program 1 håller delvis på att stöpas om, program läggs ner efter många år och nya tillkommer.Samma sak händer på alla tidningar för att de inte ska dö sotdöden.
Det kan aldrig vara fel att förnya sig samt att släppa in andra aktörer.
Hur skulle det se ut och låta om ingenting förändrade sig,det kan inte vara meningen att div. programmakare ska sitta kvar till döden skiljer dem åt från mediet !
I morse så gick då Sigrid Combuchen ut och la fram sina åsikter.Hörde på en gång att hon lever i det förgågna och tänkte lite stilla att hon är nog rätt så gammal och det må vara förlåtet.Nu visar det sig att vi är exakt jämnåriga.
Hon talade sig varm för att man skulle lyssna på lång o mellanvåg på radion.(Kommer ni ihåg detta gamla med dåligt ljud?)Varför drog hon inte till med kortvåg också med lite sk fading i sina sändningar.
(För de unga:fading är när radiovågorna kommer ojämt så att ljudet svänger fram och tillbaka.)

Ska man vara elak så kan man säga att det vore samma sak som att börja lyssna på fonografrullar istället för mp3.Hon lever inte med i sin tid längre när hon snackar så.
När jag var ung så lyssnade vi på hemmagjorda radioapparater sk kristallmottagare.Visst hördes det men jag drömde om den dag då jag skulle få vara med och lyssna på radio från jordklotets alla hörn.Kunna lyssna på alla slag av program och språk som finns. Sedan rätt så många år så kan jag det tack vare den nya tekniken som även Sveriges Radio har tagit till sig.
Naturligtvis på internet.Hon nämnde inte en bokstav om denna möjlighet och ingen annan heller av dessa sk proffstyckare har vidrört denna möjlighet som nu finns.
Det är trist med människor som låser sina sinnen för gott och inte vill inse att utvecklingen går framåt.

Kan bara säga till alla jazzvänner som klagar över att inte SR sänder någon jazz nu för tiden.Det finns massor med stationer på internet som sänder jazz av alla slag dygnet runt,bla Danmarks radio,Swiss International,Sky radio mfl.
I min länksamling här på bloggen ska jag lägga in några länkar till ett par sk multisajter där det finns tusentals med radiostationer att välja och vraka emellan.
När nu dessa sk debattörer påstår att radion håller på att utarmas så visar det bara att de inte har hängt med i vår nutid utan drömmer sig tillbaka.

Allt var inte bättre förr!

2 kommentarer:

hpy sa...

Sag just i en artikel att digitalradion borde borja i Frankrike nasta ar.

hogrelius sa...

I Danmark har man nu 700.000 lyssnare över digitalradion.(DAB) En rätt bra siffra för ett litet land.I Sverige är det några tusen bara.Vi som har dator behöver inte skaffa oss dabradio!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate