onsdag, februari 07, 2007

När polisen mitt i gatan står ,då är det vår!



Förra veckan så såg man dessa fina blommor samt poliser som var ute och gick.Vårtecken trodde jag då ,men ack så jag bedrog mig.
Till och med fåglarna lurade mig med sin fina sång.
Nu är det full vinter med stark kyla och i morse sa de på vädertjänsten att i Norrland hade det varit ända ner till 39 minus!
En sak är säker våra barn i skolåldern får ett riktigt vinterlov i år!
Vissa får lite längre och då tänker jag på en av skolorna i Göteborg som stänger hela skolan några dagar i förväg. Varför?
Jo,de har haft såna bråk ,hot,misshandel m.m. så det går inte att bedriva vettig undervisning . Påminner om skolan i Landskrona där de fick skicka hem en massa elever för de blev farliga för alla andra!
Internet ger ju oss möjligheten att läsa Sveriges alla tidningar och man märker en tendens på många ställen.Bråk och hotelser,man kör ihjäl folk på bröllopp. Skjutning,knivning osv ,många dör andra blir så skrämda att de varken kan gå till skolan eller jobbet.
Nu kommer det som också är TABU att säga högt.Ofta är det på orter med många invandrare.De skolor som har figurerat de senaste åren särskilt i sydsverige har varit skolor med gängbildningar av elever med föräldrar från andra länder.
De är fyllda av hat eller likgiltighet för vårt samhälle, känner sig inte hemma någonstans och då blir det gänget! Ofta har hela samhällen exploderat i våld och förödelse ,vi får passa oss så inte samma sak händer här så som det tex. utvecklades i Frankrike !
En del blir extrema muslimer och börjar snacka om att införa muslimsk lag i vårt land.
Detta såg vi i tidningen här om dagen men tack o lov gick FP:s Birgitta Olsson ut med ett uttalande som tog skarpt avstånd från dessa vanvettiga ideer!Fler måste följa hennes exempel!
Vi måste få ett land där alla elever får en vettig skolgång och man måste bryta upp och bekämpa dessa ungdomsgäng som tyvärr ofta hamnar i grov kriminalitet tids nog. Det är bara att besöka ett fängelse ala typ Kumla så ser man vilka som sitter där.
Nu tror jag starkt på den nya politik som skolministern för, man får nu tillbaka lärlingsskolan på ungefär det sätt som vi hade tidigare i vårt land.Det finns och kommer alltid att finnas ungdomar som hellre vill arbeta med sina händer,låt dem göra detta också.Tillhör själv en av dem som inte ville sitta kvar på skolbänken därför att jag upplevde detta som en stor plåga.Då kunde man sluta skolan vid 15 års ålder och få ett arbete där man fick lära sig yrket från grunden!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rekordet hade varit -40,7... fy sjutton!

hpy sa...

Larlingsskolor ar sakert bra. Sonen till en av mina vanner gick i vanlig skola och var urusel. Sedan flyttade han over till larlingssystemet dar det borjade ga battre, och alltsedan han blev utskriven fran den jobbar han pa firman dar han gjorde sin larlingstid. Alla ar nojda, bade han och hans arbetsgivare.
Idén ar val att han blev intresserad av skolgangen da han upptackte att den kunde leda till nagot. For lat har han aldrig varit. Det kan aven jag bekrafta.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate