onsdag, februari 21, 2007

ADOLPHSON &FALK


Klicka på bild o text för större läsbart format! Tack!


Jag var på kvällens spelning här i Stockholm och blev mäkta övertygad om att det här är en av de mest intressanta musikanter vi har för närvarande.De kör mycket av sitt sk gamla material men har totalt omarbetat detta så det låter verkligen fräscht.Visst finns den berömda klangen kvar av den Adolphson & Falk som vi "gamla" kommer ihåg men med den sättning man nu har så låter det fantastiskt fint.Man har tillfört något mycket fint genom de medmusikanter man har omkring sig, yrkeskunninga spelemän som ger järnet.
Stundtals var det så vackert med texter som ger åhörarna något att tänka på och jag garanterar att många känner igen sig i dessa texter.Dessa musiker medverkar:

Magnus Marcks – kontrabas. Har spelat i de flesta symfoniorkestrarna i Sverige. Spelar även jazz och andra stilar med den äran. Kan också dirigera.

Calle Bagge- passionerad pianist, mestadels inom modern jazz. Arrangerar gärna för stråkar och blåsare.

Pär Grebacken - saxofon, klarinett och flöjt. Spelar mest i Benny Anderssons Orkester, Orsa spelmän, och med Kalle Moraeus och Bengan Jansson. Även medlem i Mats Holmqvists Stora Stygga.

Patrik Skogh – trumpet. Crossovermusiker och improvisatör. Ofta anlitad som leadtrumpetare i många skilda sammanhang.

Joakim Wendel – violin. Spelar i Stockholms kungliga filharmoniker men också i många andra tillfälliga och mindre konstellationer.

När vi diskuterade karaktärer på våra sånger med Peter visade vi på flera exempel från Tom Waits skivor. Tom är en av våra stora inspirationskällor och hans musik har följt med oss länge, ända sen the Eagles framförde hans Ol’ 55 på 70-talet.

Peter hade kontakt med Tom’s slagverkare från 80-talet, Michael Blair som lämnade New York för Stockholm 1993. Vi bjöd in honom till inspelningen tillsammans med hans stora arsenal av slagverk från hela världen uppblandat med andra ting som kan ge ifrån sig intressanta ljud, allt nerpackat i ett antal stora koffertar och väskor.

Jag är oerhört nöjd med denna konsert och ser fram emot den dvd som släpps i mars från en tidigare spelning!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate