måndag, februari 26, 2007

Avslöjande om USA och mentaliteten där


The War At Home

Amerikanskt drama från 1996 där Emilio Estevez står för regi och spelar huvudrollen.Jeremy Collier (Emilio Estevez) återvänder hem efter stridstjänst i Vietnam. Han har svårt att anpassa sig till ett normalt liv efter att ha upplevt krigets helvete. Sprickan mellan Jeremy och hans föräldrar är stor och när de ska Thanksgiving brister allt och en hemlighet avslöjas.
Rollista
Jeremy Collier
Emilio Estevez
Emilio Estevez
Maurine Collier
Kathy Bates
Bob Collier
Martin Sheen
Karen Collier
Kimberley Williams


Satte mig ner igår och såg den här filmen och det är längesedan en film upprörde mig så mycket som den här.(Mel Gibsons film om Jesus upprörde mig också mycket)

Filmen handlade kort o gott om en kille som kom hem från Vietnamkriget 1973. Han bar på en svår krigspsykos men hans föräldrar och övrig omgivning vägrade att inse att han var sjuk.Modern var en typiskt bakande ,pladdrande kvinna och mannen var en machotyp som gav order till samtliga att lyda honom .Hycklande människor som bad bön när de skulle äta och framställde sig som goda kristna allt medan sonen gick ner sig mer o mer i sina syner och vanföreställningar där kriget kom tillbaka mitt framför honom.
Allt sprack ju tillslut när han drog sitt vapen mot familjen, sanningar började komma ut ur honom och dessa ömkliga föräldrar stod där som de fån de var.
Tyvärr var denna filmen så sann därför att det finns tusentals med Vietnamveteraner som kan berätta samma sorgliga historia om ett land o dess befolkning som vände dem ryggen när de kom hem.
USA förlorade kriget och dessa stackars unga män fick bära skulden i många år.Många var de som gick under i drogmissbruk och självmord.

När jag satt här så mumlade jag, svor högt över detta samhälle på andra sidan Atlanten som fostrar generation efter generation till ytliga pladdrande människor.En religion som är en läpparnas bekännelse med vilken de kan begå nesligheter världen över.
Vapenskrammel hemma och ute i världen.Bara skjut så blir allting bättre tror de.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate