torsdag, juli 20, 2006

Trött!

Idag är jag trött och det har sin förklaring.När jag gick och la mig kl 23 igår med öppet fönster eftersom det var så varmt här i Malmö så kan man ju inte undgå ljuden utifrån.Jag har förvisso ljud i Stockholm också men nu var det barn som var ute och lekte, alltså små barn neråt 3 årsåldern.Jag har tidigare skrivit om mina erfarenheter från mitt boende i Rosengård där barnen alltid var ute till sent på natten. Här i Slottsstaden är det tydligen likadant,föräldrarna satt och festade (läs söp) under glamm och vrål.Jag har tydligen blivit bortskämd från mitt nya boende i Hökarängen,det bor massor med barnfamiljer i mitt hus men minsann när det är kväll så får barnen gå in.
Jag tycker fortfarande att barn som är så små som de här var ska ligga i sina sängar och sova!
Det brukar stå i tidningarna rapporter om att dagens föräldrar inte har någon hand med sina barn, ja till och med brukar det stå att de har abdikerat från sin roll som förälder. Det ligger ju något i det och där har vi en av förklaringarna till varför det är oro bland många unga och att de mår dåligt.
Det är ju oroväckande många tonåringar som äter antidepressiva medel idag.
Är detta en utveckling som bara ska få rulla på och inte ifrågasättas alls??
Var i kurvan i ett barns utveckling och växande börjar det gå fel?Hemmet eller daghemmet eller rent av skolan??

3 kommentarer:

hpy sa...

Var felet ligger vet jag inte, men ett ar sakert, det ar lika i alla lander jag kanner. I allmanhet tror folk att det ar nagot som bara hander dar de bor, och klagar da pa politik, pa skola eller nagot annat.
Foraldrarna beror det forstas pa i forsta hand, men fragan ar kanske varfor foraldrarna blivit sadana de ar. Varfor har de gett upp? Varfor begriper de inte att barnen behover auktoritet for att anpassa sig i samhallet? Var deras foraldrar redan for slapphanta?

Anonym sa...

I like it! Good job. Go on.
»

Anonym sa...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate