onsdag, juli 12, 2006

Motståndet mot EU!

Svenska folket , särskilt norr om Dalälven hyser ett kompakt motstånd mot vårt medlemskap i EU. Ofta får man höra bedrövliga argument mot EU tex det här med jordgubbarnas storlek vilket är en skitfråga som dessutom det inte fanns substans i.Snusets vara eller ickevara var ju också en "stor" fråga trots att det också i ordets rätta märke var en "snuskfråga"!
Alla goda saker man bestämmer inom miljö,data,bilism osv det talas det ALDRIG om , inte ens av de partier som säger sig vara för EU! Vi lever i ett märkligt land där man till skillnad mot de flesta ute i Europa vill vara med , man vill ha samma mynt osv.Vi tror dessutom att vi fortfarande är det bästa landet på jorden vad gäller skola,sjukvård,åldringsvård m.m.
Att man lyckats sätta skygglappar på så många invånare är ju också märkligt. Idag så talade EU om att man ånyå bötfäller monopoljätten Microsoft pga att de inte medverkar till fri konkurrens.
Det stora EU som tex. kommunisterna i V alltid talar emot liksom Miljöpertiet, detta stora EU går EMOT Bill Gates och slåss mot monopolen. EU gick dessutom ut med idag att man ska tvinga alla telebolag i hela Europa att halvera priserna på samtal inom EU.De ska tvinga fram samma taxa i hela EU. Jag minns ankdammen Sverige när Kungl. Televerket hade olika taxor mellan städerna och regionerna .Kommer du ihåg "Rikssamtalstaxan" ? Nu går alltså EU i spetsen för att vi ska få samma kostnader till halva priset inom Europa. Talar våra politiker om detta?
Nej, de tiger medan folket fortsätter sitt motstånd och pratar om jordgubbar.
Vi har inte haft krig på nästan 200 år medan de flesta andra länder har haft två förödande krig med total förstörelse och så många döda. Sverige har stått utanför och skott sig på krigen med sina leveranser av malm och annat , samt en undfallenhet mot div. stormakter.Klokt säger en del medan andra ser det som slug feghet vilket har präglat folket till att vilja stå utanför gemenskapen med Europas folk.
Det finns ju förklaringar till allt men med de politiker vi har så kommer det att dröja länge innan vi blir Europer!

2 kommentarer:

hogrelius sa...

Jo visst finns det mycket att förändra även i EU,ett samhälle blir aldrig färdigt och under vägen så kommer det alltid att uppträda besynnerliga saker.Sveriges folk uppvisar ändå ett motstånd mot utveckling som är underligt.
Samt denna tro att allting är bäst här!

hpy sa...

Politiker i alla lander vill alltid forklara att det ar bast hos dem. De ar inte de enda om det. Det ar alltid vi, vi, vi som galler, aldrig de, de, de andra, forutom da det gar daligt.
Och det lurar folk i alla lander att inte veta hur de andra har det.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate