tisdag, juli 07, 2015

De som bytte fot!

När jag och sju andra uteslöts ur vpk 1972 i Eskilstuna så bildade vi en avdelning av kfml ombildat till SKP 1973.
De flesta av oss hade redan för många år sedan äcklats av vpks samarbete med Sovjet och dess lydstater. Vi varken kunde eller ville vara med i ett parti som så helhjärtat slöt upp på östblockets sida. Vpk skickade alltid delegationer till  dessa kommunistpartiers kongresser och hyllade dem.
Döm om min förvåning när jag så upptäcke att det inom skp fanns starka krafter som ville ha ett återtåg till vpk. De talade försonligt om detta parti på alla stora möten jag var på.
Vi kritiserade sovjetblocket mer och mer och utsåg Sovjet som den farligaste staten för folken i världen. Då gick de vpk-vänliga ur partiet . Andra blev uteslutna !
För att göra historien kort, vi la ner partiet i mitten av 80-talet då vi insåg att kommunismen var en återvändsgränd.
Idag dyker det upp fd medlemmar från det gamla skp och är numera medlemmar i V och har fortsatt att stödja kampen för ett socialistiskt samhälle. Ofta dessutom ivriga anhängare av "Palestina" och därmed indirekt stödjer de det islamistiska Hamas. Andra stödjer pflp som också är en riktigt otäck organisation, ett rent nationalsocialistiskt parti.
De hade aldrig förmågan att göra upp med synen på sovjet som en sk arbetarstat vilket innebär att ett medlemskap i V, vilka aldrig heller på riktigt gjorde upp med stalinismen, är legitimt.
Sovjet och östblocket var ju från början till slut vägen till fångläger och förtryck. All socialism har ju slutat med förtryck vad gott de än sa från början innan de fick makten genom sina kupper.

Vänsterpopulismen har alltid en potential att dra vissa till sig eftersom det är så lätt att lova guld och gröna skogar. När de väl har fått makt så går det som i Venezuela, fattigdom och förtrycket ökar för varje dag. Eller nordkorea.........tvi vale.
Likheten mellan fascismen , nazismen och socialismen finns i allt från kampsånger,flaggor, statsapparatens förtryck m.m. Medlemmarna påminner också om varandra, allt för partiet.Ledaren har alltit rätt!
Eller som man ropar på Cuba: döden eller socialismen!

Hatet mot USA har de alltid delat, numera hatar man också Israel. Alltså håller man tyst om islamisters våld.
När gick vänstern ut i stora manifestationer mot IS eller Hamas?

Alla dessa "ister" påminner om jehovas vittnen blinda tro och det är väl därför man är så okritiska till islam och dess förtryck av framförallt kvinnor.  Det är en gåta för mig att man inte bekämpar all form av vidskeplighet och i synnerhet islam som lägger sådana bojor på de troende.Islam lägger sig i allting i de troendes liv!
(Om du inte vet vad ordet haram betyder så slå upp detta och läs på!)


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate