torsdag, maj 08, 2014

Vissa områden töms på svenskfödda!

Vi bodde i Rosengård i åtskilliga år men fann det ohållbart till slut efter många bränder och framförallt en dålig skola för våra barn. Mycket våld redan på 70-80-talet mellan olika grupper av boende, svartklubbar  lite överallt där det alltid blev "uppgörelser" mellan kriminella.
Det var skönt att flytta  från detta bostadsområde.
Idag så är det sällan några svenskfödda bor kvar i dessa områden, jag ser ju bara i min "hemstad" Eskilstuna hur det ser ut i tex Nyfors.
Ingen särskilt trevlig stadsdel idag och det har ju varit mycket skjutningar dessutom .

Jag ser sällan någon debatt om detta att stadsdelar töms på sina ursprungeliga boende, vad kan det komma sig?

Är man rädd för att stämplas som razze om man säger som det är att det inte känns trivsamt längre i stadsdelen?
Jag och min familj köpte lägenhet i HSB och jag bor fortfarande i en HSB-lägenhet.
Lugnare på alla sätt och de som kommer från andra länder och bor här har flutit in vårt samhälle med både språk och arbete på ett annat sätt än vad tex Rosengårds befolkning hade gjort.

Det ÄR inte kul att bo vägg i vägg med människor som inte bryr sig om vad klockan är på dygnet utan spelar musik som låter förfärligt samt "festar" om . Barn som skiter i trappan, allt stjäls när man vänder ryggen åt. OSV. ( Var hemma på lunch en halvtimme, låste min cykel framför vårt fönster. Puts väck när jag kom ut. Hittade delar av den i källaren efter några dagar)

Allt sådant har åtminstone jag sluppit från sedan vi lämnade Rosengård för en borätt.

Många har åsikter och känslor inför vårt "nya" Sverige men det hycklas mycket också. Man säger en sak som låter snyggt o fint men man handlar annorlunda.   Hur många toppolitiker bor i förorten med många invandrare? Hur många lärare och IT-folk bor där? Nej, de bor på söder i fina lägenheter med nära till sin latte.
Vem bor i Tensta? Vem vill bo i Tensta?  Inte jag åtminstone!





Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate