lördag, maj 03, 2014

Smågrupperna som följer Trotskys väg!

Det finns två grupper i Sverige som kan benämnas som kommunister med Trotsky som ledstjärna. Ibland framställer de suig som "mer" demokratiska  än Stalinistiska partier alá KP (Kommunistiska Partiet-Göteborg).

Rättvisepartiet och socialistiska partiet är de organisationer som jag skriver om här. De fullföljer linjen från gamla Sovjetunionens början då Trotsky var en ledande figur bredvid Lenin och Stalin. Trotsky framställs som en "mjukare" kommunist är de övriga ledarna men verkligheten var ju annorlunda. Massmord utfördes av Trotsky och han var emot de ursprungliga tankarna  om att Sovjeter skulle styra landet istället för det kommunistiska partiet. Trotsky slog med järnhand ner alla sådana tendenser. Upproret bland matroserna i flottan (Kronstadtupproret) är ju ett paradexempel på den politik som fördes.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kronstadtupproret

Både RS och SP är typiska elitpartier som uppifrån styrs med järnhand, de ska vara eliten bland arbetarna men under alla år jag var med i "vänstersvängen" så mötte jag nästan alltid studenter eller människor med högre studier bakom sig, arbetarna lyste oftast med sin frånvaro.
På olika möten så var deras taktik att prata sönder ämnet som skulle diskuteras eller dra in sådant som inte var på tapeten. Inlägg i deras tidskrifter och tidningar var oerhört ordrika .
Som i övrig vänster så har mängder med människor passerat deras partier för att senare i sitt liv framträda på poster i samhället med makt och pengar.
Allt från bankdirektörer  till ledande ekonomer har vi sett komma ur dessa led.

Idag leder de rörelser som inte kan se en verklig revolution utan att slå ner på den med falska artiklar i sina tidningar.De gör Putin nästan till en frihetsfigur i sin iver att ta avstånd från tex Ukrainas väg till frihet och medlemskap i EU.
Hatet mot EU, USA och NATO förenar idag nästan alla extrempartier och då menar jag tex Nationella fronten i Frankrike  till Kommunisterna i vårt eget land. Syndikalisterna har också fallit i samma fälla och satt på sig ögonbindel men det är ju inte heller så konstigt eftersom SAC idag har genomgått en total omförvandling sedan de år jag var med i denna fackföreningsrörelse.
Skulle inte bli förvånad om AFA mfl finns med där bak inom SAC och utövar sitt inflytande.

Alla som läst Dagens nyheters  intervju med kommunistledaren i Ryssland  (tyvärr bara för betalande pren.) ser och hör en man med tydliga fascistiska åsikter om Ryssland och det slaviska folket.
Herrefolket är fött på nytt men den här gången i Ryssland och naturligtvis hyllar han denna gång Putin! Putins erövrarpolitik faller ju naturligtvis denne kommunist på läppen och han vill "befria" ännu mer länder och städer.
Spåren från Stalins pakt med Hitler och roffandet av andra länder och folk sitter tydligen i ryggraden på dessa män.
De vill ha revanch efter nederlaget mot Boris Jeltsin och kommunismens sammanbrott !
Att de låter och beteer sig som de gamla nationalsocialisterna  borde ju stämma till eftertanke.
Tyvärr så har stora delar av de som vill kalla sig "vänster" fallit offer för denna propaganda från Ryssland och dess vänner. Men bäst vänner finner Putin bland de nationella i Europa som felaktigt kallas för högerextrema.

De är inte "höger" utan de är närstående nationalsocialismen!  

PS Hittade det här utmärkta inlägget in sk tråd på Facebook och kan inte låta bli att delge er detta: 

Irina Dovgoborets Det här har jag skickat in till Internationalen.
Ärade redaktionen!
Jag vet inte hur ni kunde få en sådan skev bild av världen, men det ni skriver i er tidning är ren och slätt LÖGN!

Nazister mördade över 40 människor i Odessa.
1. Det var ett fredlig rally av supportrarna för Metalist och Chernomorets som attackerades av en grupp ryska terrorister beväpnade med skjutvapen och en av supportrarna en 20 år gammal kille mördades.
2. Supportrarna, majdanaktivisterna och självförsvaret jagade terroristgruppen genom centrum och trängde in i en gränd. Hela tiden skyddades terrorister av lokalpolisen, som bar röda band runt armen, precis som terrorister för att kunna identifiera varandra. Terroristerna sköt med skjutvapen och det finns både sårade och minst 4 döda på den pro-ukrainska sidan. Det uppstod stenkastning och Pro-ukrainsk grupp bröt sig igenom polisskyddet och jagade iväg terroristerna. Några blev anhållna och det visade sig att de tillhörde rysk specialstyrka.
3. Terroristerna drog mot sin högkvarter och pro-ukrainska gruppen följde efter. På taket till byggnaden fanns snipers som sköt på obeväpnade människor.
4. Det uppstod brand i huset.
5. Folket utanför försökte hjälpa ut de som var inne, men branden spred sig snabbt och 31 människor omkom, majoriteten kvävdes av brandgaser. Enligt de lokal myndigheterna ingen Odessa-bo finns bland de omkomna, däremot många med ryska pass.
Totalt är det ca 200 människor som blivit skadade, varav 88 vårdas på sjukhus och 27 är svårt skadade.
Varför ni publicerar lögner som bara kan definieras som antiukrainsk propaganda? Varför stöder er tidning en kriminell grupp som har tagit över makten i Ryssland och Ukraina? Hur kan ni, som bor i ett demokratiskt land, förvägra andra folk och länder rätten att självständigt bestämma över sitt eget öde? Hur kan ni föra en propaganda som kan leda till ett tredje världskrig?
SKAM!!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate