måndag, juli 29, 2013

Rädslan för ny teknik!

Under alla århundranden har det alltid funnits människor som inte kan ta till sig ny teknik. Ibland har det uppstått religiösa rörelser som har "stoppat" tiden tex Amishfolket i USA. De försöker leva på det sätt som man gjorde på 1700-talet. Ett jobbigt val i vår tid.
Bland enskilda individer så har jag mött tex de som absolut vägrar att ha med datorer att göra. De har det ju ibland ganska besvärligt med allt från inbetalningar genom banker osv. Kan ej tillgodogöra sig den enkelhet som finns att vinna vid en massa tillfällen tex när man ska deklarera eller köpa sig en resa.
Jag har mött en rädsla bland särskilt äldre människor inför datorn. De är helt enkelt rädda för den och blir nervösa när de sätter sig framför en dator. Har en tro att om de gör minsta fel så pajar hela datorn.
När man bedriver kursverksamhet bland äldre så gäller det att övertyga dem om att vad de än gör så går det att rätta till.

Sedan har vi en grupp individer som har lärt sig att använda datorn som skrivverktyg samt kunna skicka mail, sedan är det stopp. De vägrar av olika anledningar att vilja använda datorn till allt annat som numera finns att tillgå.
Vissa vill inte inse att tex Facebook både ger möjlighet att träffa gamla vänner som man har tappat kontakten med, utbyta kultur,bilder m.m.
Facebook använt på rätt sätt ger en kulturupplevelse och insikt om samhället om man bara vill.
Tips om artiklar eller händelser finns alltid där, om man vill!

En dator kopplad till sin tv ger möjligheter att se film och videos på ett utmärkt sätt. Ofta till en mycket låg penning i jämförelse med att hyra film på tradionellt sätt.
Gratis film finns också att tillgå på ett lagligt sätt. Varför ta omvägen till en affär för att hyra?

Amish-beteenden finns ju på många områden bland människor. Unga är de som snabbast tar till sig ny teknik och så har det nog alltid varit.
Utan unga skulle nog all teknik stoppa upp, det är de unga som uppfinner det nya.

Men de unga ska inte glömma vad vi äldre uppfann när vi var unga, detta är ju förutsättningen för det internet som finns idag .

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate