fredag, mars 15, 2013

Värk och sexuallivet?
Tidningen Reumatikervärlden publicerar mycket bra artiklar och i det nya numret så tar de upp värk och sex!
Det är verkligen på sin plats eftersom detta ämne har varit tabu så länge bland vissa sjukdomsgrupper.

Jag har ju egen erfarenhet efter ett långt äktenskap med Bodil som drabbades av reumatism redan i tidig ålder.Värk för jämnan och bara när hon var gravid ( två gånger ) så mådde hon bättre ett tag.
Vi var unga när vi träffades, Bodil var bara 18 år och försökte hålla humöret uppe. Skämdes över sin redan då skadade kropp och naturligtvis drabbade detta även sexlivet.
Tidningen tar upp hur den drabbade naturligtvis inte har någon lust när allt bara gör ont. Något man inte berör så mycket är hur en frisk partner reagerar när den andre aldrig har lust!
Det är ju särskilt i ung ålder påfrestande att leva med en partner som inte vill eller kan. Allra helst när  det inte går att tala om problemet så blir det ju ett växande litet elände.
Kvinnan i artikeln berättar om sina skuldkänslor men har också lite svårt att "ta " i detta problem.
Så här många år efteråt så inser jag att vi skulle ha behövt sakkunnig hjälp med våra problem, ingen talade någonsin om "sådant" här trots vår upplysta tid.
Lockelsen att vara otrogen finns inte med i tidningen men jag försäkrar att det är ett stort problem för många par.
När man tvingas att leva på "sparlåga" i många år växer ett behov av att utöva sina känslor fram och det är väldigt lätt att se det "grönare" gräset på andra sidan.
Dessa problem skulle nog många behöva diskutera sins emellan annars går det som det gjorde för oss.Skilsmässa med mycket svåra skuldkänslor efteråt och bittra känslor.En skilsmässa från en sjuk människa blir nog ofta värre än sk vanliga skilsmässor.
Resten av livet så funderar man över rätt och fel utan att komma fram till något vettigt! Man kan bara konstatera att skilsmässan blev en av det jobbigaste situationerna i livet.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate