onsdag, januari 07, 2009

Verkligheten är så hemsk.....

Många som har läst historia kommer ihåg det sk "judeghettot" i Warszawa och hur det gick för dem. Massaker och sönderbombade hus och ett lidande av stora mått.
Samma sak ser vi nu i Gaza men nu är det år 2009 men våldet och blodet är detsamma.

Ändå sedan 1948 då staten Israel bildades med Stalin som pådrivare så har våldet alltid funnits med i bilden. Sovjet var f.ö. den första staten som erkände Israel. Många har ställt sig frågan vad Stalins politik syftade till ?
Nu har det gått åtskilliga år och den hållning Hamas vidhåller är en totalt verklighetsfrämmande uppfattning. De tror att de kan vrida klockan tillbaka med sitt krav att staten Israel ska krossas.
Deras raketer må ställa till med ett elände för folk på vissa ställen dit dessa rakter når men de kan aldrig fälla Israel.
Det är bara dumt att utmana när man vet hur hårt Israel slår till och den slakt som följer på det. Visst kan man få världsopinionen på sin sida men vad hjälper det alla döda?

Att spekulera i döda människor för att vinna fördelar är vidrigt liksom det är vidrigt av Israel att ta till detta övervåld.

Hatet är värre än någonsin i denna del av världen. Hat förblindar och det hörs från mannen på gatan och deras utfall mot President Abbas . Glömt är att Hamas mördade hundratals av PLO:s medlemmar och anhängare i Gaza . Glömt är Hamas mål som alla vet är omöjligt!

Svart och vitt gäller på bägge sidor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad ville stalin?

hogrelius sa...

Måhända världsherravälde och en fot in i Mellan-östern?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate