lördag, januari 10, 2009

Oförsonlighetens tvillingar!

Judar och Palestinier är sprunga ur samma religiösa riktning. Islam bygger till stora delar på Judendomen.
Bägge inriktningarna är i grunden mycket dömande och hårda. Läser man Bibelns första del och jämför alla regler och förbud så finner man samma i den gröna boken, Koranen.
Hårdhet präglar lärorna ,en oförsonlighet vilken man kan se i alla de krig eller Intifador som har inträffat från 1948 fram tills nu.
Kristendomens budskap om försoning klingar inför stängda öron. Försoning är den enda vägen som finns att gå om man ska få fred. Att förlåta är en stor sak men de som inte förmår detta är små män på jorden som mest bullrar som de tomma tunnor de är.

Icke mindre farliga för det, tvärtom!

När jag läser min tidning eller ser nyheterna på tv så fylls jag med sorg över allt det hat som finns där nere i Israel och Palestina. Ett hat som sprider sig i världen mer o mer ju längre denna konflikt får fortsätta.

Jag vaknade just ur en dröm där jag vandrade i en djungel där jag inte visste målet med min vandring. Mot slutet av drömmen så såg jag en mäktig kyrka med sitt kors i tornet, då visste jag vad drömmen betydde.
Kristendomen och kunskapen om Jesus lidande för mänskligheten är det som måste vara vägen framåt för mänskligheten. Kristendomens kärleksbudskap måste föras vidare till de olyckliga folken! Judendomen och Islam i dess nuvarande stelnade form leder bara fram till hat och krig.

Det är dags för omprövning och försoning mellan de stridande! Följ Nelson Mandelas väg!

FN slog äntligen fast i en resolution att striderna måste upphöra. Tyvärr så visade det sig på en gång att dessa "tvillingpartners" fullkomligt nonchalerar vad FN säger.
USA lade ner sin röst för första gången på mycket länge vilket möjliggjorde att resolutionen kunde antagas. USA:s roll som försvarare av staten Israel vad de än gör är mycket illa och har undergrävt FNs roll i världen.
Om man nu ska kunna få fred så måste FN och även EU kunna gå emot USA. Kraven och alla de resolutioner som har tagit under många år måste följas av Israel. De måste återgå till de gränser som rådde 1967, de måste ta bort alla sk "bosättare" som olagligt har beslagtagit Palestinsk mark.
Även Hamas måste tvingas bort från sin destruktiva politik som bara spelar Israel i famnen.
Överallt på jorden så har FN gått in med trupp för att skilja de stridande åt när strid har uppstått men tack vare USA:s hållning så har det ej varit möjligt i detta området!
Nu måste krafttag till för att få fred! Ingen av de krigande parterna är mogna att själv klara av detta!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate