onsdag, april 09, 2008

Carin Jämtin och bostadspolitiken


Ser i förortsbladet (Söderort nr 952) att Carin J. anser att det inte byggs tillräckligt med hyresrätter. Det byggs ovanligt mycket i Stockholm idag men det är för många borätter enligt fru Jämtin.

Hon skyndar sig för säkerhets skull att berätta att hon själv bor i radhus i Gubbängen. I nästa ögonblick så måste hon berätta att det är bara vi som är bättre bemedlade som har råd med detta!
Hon är en typiskt sossepolitiker vilken vet bättre hur ANDRA ska bo.
Jag kan inte fatta skallet mot borätter vilket alltid sedan HSB:s födelse har varit en stor framgång för oss vanliga löntagare att kunna få bo bra.
För ett år sedan så kom mina vänner inom Hyresgästföreningen med ett upprop som de ville att jag skulle underteckna. Det handlade om att man skulle ta avstånd från att hyresrätter skulle kunna ombildas till borätter.
För mig som bor inom HSB sedan många år är det en självklarhet att INTE skriva på såna dumma upprop. Arbetarrörelsen förr i tiden kämpade hårt för att man skulle kunna bo i en lägenhet där man ansvarade för sin lägenhet och rätten till att kunna sälja den när man ville.
Vad är det för dumheter de nuvarande sossarna håller på med?
Området blir segregrerat , säger Jämtin!
Vad är det för snack, var och en väljer väl själv var man vill bo och hur. Alla kan med lite möda köpa sig en lägenhet på den öppna marknaden. Sossarnas bostadspolitik genom åren har inte direkt varit någon lyckträff med sina miljonprogram på sextiotalet som vi lider av fortfarande .
Livet är i stort sätt lika för alla , man får börja med det lilla från början och sakta byta upp sig efter att man har råd. I Malmö där talade alla sossepolitiker sig varma för att bo i Rosengård men när tidningarna började undersöka alla stadens politiker och deras hemvist så visade det sig naturligtvis att ingen bodde där själv.
Samma sak med fru Jämtin, hon hyser åsikter som sagt var om andras boende medan hon själv bor i en rar liten stuga.
I mina ögon är detta hyckleri och inget annat!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för snack, var och en väljer väl själv var man vill bo och hur. Alla kan med lite möda köpa sig en lägenhet på den öppna marknaden.

Kan du berätta hur det går till ?
Sjukpension, vilken bank lånar till mig?

hogrelius sa...

Jadå, när jag hade sjukpension så lånade SBAB ut pengar åt mig liksom ICA Banken! Jag har idag på detta sättet trots ränto flera tusen mindre i hyra mot när jag bodde i Malmö! För övrigt är det konstigt att så många alltid är anonyma när de skriver inlägg.Spela med öppna kort istället!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate