fredag, april 18, 2008

Barnen är våra skatter!



Det finns inget bättre i livet än de barn som föds och får växa upp.
I vårt land så är det mesta vad gäller barnen mycket bra. Bra sjukvård och BB, fina läkare och sjuksköterskor men ack så underbetalda dessa sköterskor är.
Risken finns att många ger upp sitt yrke när de inte känner sig varken behövda eller får ett erkännande att de behövs.
I de yrken där man inte arbetar med levande männiksor där har man generellt bättre betalt.Kan det måhända bero på att i de "levande" yrkesområdet finns mestadels kvinnor?
I varje fall så måste det här ändras en gång för alla. Undersköterskorna fick rejält med pengar i sin pott och det var bra. Nu är det sjuksköterskornas tur annars kommer det att bli flykt från ett yrke som livsnödvändigt för vårt samhälle. Vi har dessutom massor med fyrtiotalister som går i pension snart på våra sjukhus och mottagningar och då blir det kris i vårt samhälle om dessa luckor inte fylls upp.
Ibland undrar man om politiker är lite födda i farstun. Ta det här med vad jag snackar om , pensionsavgångarna. På många ställen i vårt avlånga land har inte landsting och kommuner avsatt pengar till pensioner visade en utredning som kungjordes idag. Politikerna har "glömt" bort denna fråga och nu måste pengarna tas ur löpande budget vilket innebär både skattehöjningar och nedskärningar om man ska klara budgeten!
Samhället vet exakt hur många som föds,dör eller ska gå i pension och ändå så kommer dessa rapporter.
Som vanligt så måste jag lasta dagens Socialdemokrati för detta, de har haft makten så länge i vårt land och de skulle ha fixat sånt här.Ofta så kritiserar de idag den sittande regeringen men faktum kvarstår att den har ju inte haft hand om landet så länge. Kritiken slår tillbaka på dem själv. Tror de kanske att vi väljare har tappat minnet totalt över vilken politik som fördes under Godsägaren numera Skogsbolagsdirektören Göran Perssons tid.

Min önskan är att någon forskare satte sig ner och gick igenom alla de beslut som togs under Perssons tid i regeringen samt vad alla dessa beslut i slutänden har betytt för vårt land!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jaa Bosse... De rapporterna hade varit intressant att få ta del av.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate