tisdag, januari 01, 2008

Dumhet eller vad är det ???


1 januari kl. 06:01
"Flera fyrverkeriolyckor under nyårsnatten Flera personer skadades under nyårsnatten när de träffades av fyrverkeripjäser. En 16-årig pojke i Karlskrona fick livshotande skador. I Motala träffades en kvinna inne i sitt hem av en nyårsraket som sköts in genom en ytterdörr. Även i Stockholm och Västerås har personer skadats av fyrverkeripjäser. Det förekom även flera bränder på nyårsnatten. Kristinedalskolan i Stenungsund fick mycket svåra skador i en brand som bröt ut vid niotiden på måndagkvällen. Branden förstörde stora delar av skolan som omfattar både förskola och grundskola. Som mest deltog ett 40-tal brandmän från sex olika räddningstjänster i släckningsarbetet. Brandorsaken i Stenungsund är okänd. I Grimstorp utanför Nässjö orsakade nyårsraketer en brand i en lagerbyggnad vid en fabrik. Branden kunde släckas efter några timmar." År ut och år in blir det såna här rubriker och i år värre än någosin för det har pågått många dagar före själv nyårsafton.Vad finns det för mening i att fortsätta denna löjliga försäljning av bomber och raketer.Vi talat alla om miljön men denna dag så skiter de flesta i den trots att det sprids massor med giftiga tungmetaller över naturen.Här där jag bor var det rena kriget,jag hörde inte ens vad de sa på tv.Ett par hundra miljoner ska bara denna skit kostat,vad kostar då alla extra poliser ,ambulanser,sjukvård,brankåren,skolor och hus som brann m.m.? När man går ut nu på morgonen så kan man spy över den fruktansvärda nedskräpningen på marken.Inte nog med all skit av raketerna utan det ligger alltid massor med tomma flskor och plastglas! Nej,jag hoppas att regeringen gör såsom man gjorde i Danmark för många år sedan-förbjuder enligt lag all försäljning till privatpersoner!


Tisdag morgon och bara några rader ur AB,det räcker för mig för att åter säga med hög röst FÖRBJUD FÖRSÄLJNING AV DESSA FARLIGA VAROR!

16-årig pojke kämpar för sitt liv

16-åringen gick fram för att titta på fyrverkeripjäsen. Då exploderade den i hans ansikte.

– Han har väldigt allvarliga skallskador, säger läkaren Mattias Söderholm.

Bara några minuter tidigare hade en annan man fått svåra skador i ansiktet av en raket.

Det nya året fick en blodig start. Flera människor skadades svårt av fyrverkerier över hela Sverige.

Strax före tolvslaget kom larmet från Djäkneberget, en känd plats för nyårsfirande i Västerås. En man ska enligt polisen ha skjutit en raket på sig själv.

– Det ser ut som att han sprängt bort sitt ansikte, säger SOS i Västerås.

1 kommentar:

hpy sa...

Jag onskar dig ett gott nytt ar.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate