onsdag, september 26, 2007

Jag är lat idag...men Lena S säger allt som behöver sägas!


Är det någon som kommer ihåg att Göran Persson en gång i världen sade att han ville läsa teologi när han avslutat sin politiska karriär? Eller att han en annan gång talade om att han skulle ägna sig åt folkbildning, förmodligen inom ABF:s ram?
Nej, kanske inte. Det är ju så länge sedan och tiderna förändras och allra mest tycks Göran Persson förändras.
Självklart kan man säga att han numera inte representerar någon annan än sig själv och att det därmed inte angår någon annan än honom själv hur han försörjer sig. Men säger man så, känner man inte den socialdemokratiska rörelsen.
Där finns förväntningar och krav även på den partiledare som lämnat sin post. Förväntningarna går i linje vad Persson själv sade för några år sedan om ABF. Teologi var överraskande, men hade nog accepterats. Internationella uppdrag hade smällt allra högst, sådant skänker glans även åt partiet.
De senaste dagarnas avslöjanden om den före detta partiledarens ekonomi kan också bemötas med argumentet att det är hans ensak hur han lägger upp sin privatekonomi. Det troliga är dessutom att Persson håller sig inom regelverket även om statsrådsarvodesnämnden ska ”titta på” upplägget. Men återigen, socialdemokratin håller sig med en egen moral. Och besvikelsen är stor inom rörelsen över att Göran Persson solkar ner det socialdemokratiska varumärket.
Det är säkert en riktig bedömning. Förtroendet för politiker i allmänhet och socialdemokrater i synnerhet naggas åter i kanten. Men det struntar Göran Persson i på samma sätt som han uppenbarligen struntar i den rörelse vars ledare han var i över ett decennium.

Lena Smedsaas
lena.smedsaas@tv4.

Bilden är från Leif Zetterling galleri!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate