onsdag, mars 08, 2006

Kvinnodagen

På något sätt har den här dagen förpassats till att bli likt "menlösa barns dag" som faktiskt fanns förr i almenackan. En dag som för de flesta inte betyder ett skvatt!
Tyvärr måste jag tillägga eftersom utvecklingen för kvinnor verkligen har gått i sick-sack väg under många år.
Inte mycket har förändrats, löneskillnaderna finns kvar. I hemmen så drar fortfarande de flesta kvinnor det tyngsta lasset med barnen ,städningen,maten,inköpen m.m.
Alla undersökningar visar detta.
Kvinnor förpassar sig själv till de typiska kvinnoyrkena,daghem o sjukvård!
Imom andra områden som tex SJ där det nästan uteslutande för 30 år sedan var bara manliga tågmästare ,där finns det kvinnor nu. Men,lönerna stagnerade för att som idag bli mycket dåliga eftersom SJ nu anställer sk tågvärdar med mycket lägre lön än tågmästarna.Ofta unga kvinnor. Det nya har också fört med sig bristfällig utbildning mot tidigare.
Den stora kvinnofällan som ingen har gjort något åt är ju att generellt kommer kvinnor att få sämre pension än männen.Vem jobbar deltid på sjukhuset när barnen är små? Vem är hemma ev. när barnen är små eller när de är sjuka osv.
Genom kombinationen dålig lön och mindre arbetade timmar inom yrkeslivet så blir det en skräppension !
Titta på statestiken över förtidspensionerade och långtidssjuka,där finner man kvinnorna! Vad säger det om vårt samhälle?
Nu jagar vår sk arbetarregering dessa kvinnor som avstängs från försäkringskassan trots läkarintyg. Det blir soss som får ta över med sina låga ersättningar!
Ur min horisont så finns det inte mycket att fira på kvinnodagen!
Att kvinnor fortsätter att rösta tex på sossarna som för en så kvinnofientlig politik är för mig en gåta!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate