söndag, augusti 29, 2010

Kvinnoförtryck utövas av Svenska skolor!

"Samtidigt som Alia strider för sin niqab strider Miriam, född i Guatemala och nyss kommen till Sverige, på sitt håll. Miriam DO-anmäler Hjalmar Strömerskolan i Strömsund för att den gör för lite åt den diskriminering och de trakasserier som muslimska män utsätter kvinnliga klasskamrater – i vuxenutbildning för invandrare (SFI) – för. Männen tvingar kvinnorna att sitta längst bak i klassrummet, tvingar muslimska kvinnor att bära niqab och tillåter dem inte att tala för sig själva.
Skolan säger: Muslimska män från främst Uzbekistan har i flera år åberopat sin trosfrihet för att ”kräva särskilda klasser för män respektive kvinnor”, för att ”deras kvinnor skulle få bära ansiktsslöja” och för att ”kvinnorna ej fick tala när andra män lyssnade”. Skolledningen tog inte strid. Männen skulle nog ändra sig med tiden.
Hösten 2006 blev klasserna könsuppdelade men vårterminen 2008 kunde de muslimska männen tänka sig en medelväg: gemensamma klassrum på villkor att skolan satte upp skärmar bakom vilka kvinnorna, helst också de icke muslimska, skulle sitta.
Skärmar sattes upp och kvinnorna placerades bakom skärmarna. Lärarna var emellertid missnöjda. Undervisningen blev omöjlig när kvinnorna satt bakom skärmar och därtill inte fick delta i samtalen. Varje fråga som lärarna ville diskutera måste först tas upp med männen. Muslimska kvinnor fick aldrig ”vistas i enrum med manliga lärare”. Icke muslimska elever var illa berörda av denna ordning."http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kulturdebatt/med-tackta-ansikten-kan-vi-inte-motas_5205649.svd

Jesus Alcala skriver idag en viktig artikel om hur fel det går om man tillåter kvinnor att bära niqab! Svenska myndigheter följer inte FN:s konventioner om hur man ska bekämpa kvinnoförtryck och förnedring.
Varken den bleka socialdemokratin eller moderaterna törs tydligen inte följa FN-beslut. Märk att de muslimska länderna inte godkänner dessa konventioner och i praktiken så sluter Sverige upp på deras sida i sitt praktiska handlande!

Jag blir mörkrädd över flatheten från tex DO eller skolverket vilka är statliga myndigheter. Vad sitter det för folk i riksdagen som bara gapar och sväljer vidskepelsen från fundamentalisterna?
Var finns FI? Gudrun Schyman bränner pengar men tiger över detta förtryck som pågår i hela världen.Även här i vårt land.
Är alla så fruktansvärt rädda för att några ska stämpla dem som "islamafober" ?

Vidskepelsen ska bekämpas enligt ett FN-beslut, varför gör vi inte detta?
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/bjorklund-vill-se-elevens-ansikte-1.1161325

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate